Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Νέα ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ζητά ο Σκανδαλίδης και «βλέπει» πρόεδρο του κόμματος τον Βενιζέλο









Νέα ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ζητά ο Σκανδαλίδης και «βλέπει» πρόεδρο του κόμματος τον Βενιζέλο
Για διαμόρφωση νέου πολιτικού τοπίου και μοντέλου διακυβέρνησης μετεκλογικά έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως οι εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει και χαρακτήρισε φυσική εξέλιξη την ανάληψη της προεδρίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Μετά τις επόμενες εκλογές θα δοκιμαστεί ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας και όποιος δεν προσαρμοστεί θα εξαφανιστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της άμεσης πρσφυγής στις κάλπες: «Οι εκλογές έπρεπε να γίνουν από προχθές πρέπει να αποφασίσει ο λαός. Θα έχουμε νέο πολιτικό τοπίο μετεκλογικά. Θα τελειώσει η καχυποψία και η αντιπαράθεση για αλλότρια πράγματα. Τα αποτελέσματα είναι δευτερεύοντα» δήλωσε.

Για τις αλλεπάλληλες επικριτικές δηλώσεις για την Ελλάδα από το εξωτερικό, και ιδιαίτερα από τη Γερμανία, ο υπουργός εκτίμησε ότι υπάρχει τεχνητό κλίμα εναντίον της Ελλάδας. «Γίνεται επίτηδες. Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά λάθη αλλά και σοβαρή προσπάθεια με σκληρά μέτρα, διαμορφώνεται κλίμα από χώρες όπως η Γερμανία που κερδίζουν από αυτή την υπόθεση. Πρέπει να κάνουμε πολλά, αλλά είναι αδιανόητο η Ελλάδα να είναι το μαύρο πρόβατο ενώ η χώρα μας είναι ουσιαστικά ο μίτος της Αριάδνης για το ντόμινο της κρίσης σε όλο τον κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι δυνατόν να ακούμε κάθε μέρα τον κ. Σόιμπλε. Πρέπει να δώσει μάχη επικοινωνίας η Ελλάδα δεν είναι τεμπέλης ούτε διεφθαρμένος ούτε εξωνημένος ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον
κ. Σκανδαλίδη, η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, αλλά πρέπει να λυθούν βασικά θέματα όπως το παραγωγικό μοντέλο ή το χτύπημα στη φοροδιαφυγή. «Αν δεν τα κάνουμε δεν έχουμε τύχη και εκεί κρίνεται και το πολιτικό σύστημα» σημείωσε.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ μίλησε για νέα ίδρυση (και όχι απλώς επανίδρυση) του ΠΑΣΟΚ με διατήρηση των αξιών του, αλλά με μία καινούρια διάσταση.

Τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέσω εκλογών από τη βάση, ενώ δήλωσε ότι είναι φυσική εξέλιξη η ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προσθέτοντας πάντως ότι μπορούν να υπάρξουν και νέες υποψηφιότητες. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε πάντως ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα.

Τάχθηκε δε εμμέσως κατά της οριστικής διάρρηξης των σχέσεων με τους διαγραφέντες από την ΚΟ του κόμματος. «Πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθούμε στους πάντες» δήλωσε.

Όσον αφορά το βουλευτή ο οποίος μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011 δήλωσε σύμφωνος με τη δημοσιοποίηση του ονόματός του। «Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι κατ’ ανάγκη και ηθικό» είπε.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: