Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

"Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί"



Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής και θα σχηματίσει κυβέρνηση όλου του ελληνικού λαού, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία της χώρας, επισήμανε και χαρακτήρισε «πλασιέ των συμφερόντων των δανειστών» τους προέδρους της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ τους καταλόγισε «θράσος» επειδή λένε ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο ποσοστό που πήρε γιατί φόβισε την Τρόικα που έκοψε το 1 δισ. ευρώ και προέκυψε το πρόβλημα με τα φάρμακα.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τον λαό από τη φιλοδοξία της Ν.Δ. να ξανακυβερνήσει αυτόν τον τόπο», τόνισε επίσης, εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ. «Αυτοί που βούλιαξαν το πλοίο το 2009 και πρώτοι το εγκατέλειψαν, μας απειλούν ότι θα μας ξανακυβερνήσουν», είπε.
Έθεσε το δίλημμα της Κυριακής Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «απελπισμένο κόλπο του κ. Σαμαρά» το δίλημμα ευρώ ή δραχμή και σημείωσε: «Τι θέλουμε; Τον Μάκη Βορίδη υπουργό; Τον Αδωνι Γεωργιάδη υφυπουργό; Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη υπουργό; Για να συνεργάζεται με την "αδελφή κεντροδεξιά παράταξη της Χρυσής Αυγής", όπως ο ίδιος μας απείλησε; Αυτό θέλουμε; Τους ακροδεξιούς στην εξουσία; Την ΕΡΕ του τρίκυκλου του Γκοτζαμάνη; Να ξαναγυρίσουμε στο ΄63;».
«Τώρα είναι η ώρα. Όλες και όλοι μαζί θα αδράξουμε τη στιγμή της ιστορίας, θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Με αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ισότιμο μέλος της ευρωζώνης», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας. Στο ερώτημα των πολιτών αν θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «θα τα καταφέρουμε, δεν πρόκειται να σας προδώσουμε».
Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται στον ελληνικό λαό τη συμμετοχή στην ευρωζώνη, εγγυάται το ευρώ και κατήγγειλε «σπέκουλα» εις βάρος του σε αυτό το θέμα από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: