Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Απόλυτο ντέρμπι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις

Μάχη ψήφο με ψήφο



 
 



Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο, σε μία αμφίρροπη κόντρα άνευ προηγουμένου διαφαίνεται ότι θα ζήσουμε την Κυριακή, στις πιο δραματικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών καταγράφουν μία κατάσταση θρίλερ στο εκλογικό σώμα, καθώς οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο όριο του στατιστικού λάθους, είναι παρατηρείται και, πρωτοφανές μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων. Μάλιστα σε ορισμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων οι αναποφάσιστοι ξεπερνούν το 15%!

Αυτή η ρευστότητα δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας ως προ της τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς οι περισσότερες εταιρίες έρευνας καταγράφουν ισχνό προβάδισμα της ΝΔ, ενώ άλλες εκτιμούν ότι η κοινωνική δυναμική, εφόσον εκφραστεί στην κάλπη θα δώσει τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κομμάτι εκείνο του εκλογικού σώματος, που δηλώνει ότι έχει αποφασίσει για την Κυριακή, η ΝΔ είχε βραχεία κεφαλή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  της τάξης της μίας έως δύο μονάδων μέχρι και χτες. Όμως οι σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το προβάδισμα έχει εξανεμιστεί, ενώ στο κομμάτι των αναποφάσιστων, η ποιοτική ανάλυση – με βάση δηλαδή τις πιθανότερες επιλογές των ψηφοφόρων αυτών, εάν τελικά πάνε στην κάλπη – η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και ικανή σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις να τον οδηγήσει στην επικράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων δημοσκοπήσεων είναι ότι δύσκολα το πρώτο κόμμα θα ξεπεράσει την οροφή του 30%.

Ως προς τα άλλα κόμματα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κινείται σε διψήφιο νούμερο, χωρίς όμως να έχει σταθεροποιηθεί, καθώς εμφανίζεται ευάλωτο στην πίεση της ΝΔ. Κοντά στο ποσοστό της 6ης Μαΐου δίνει να κινείται η Χρυσή Αυγή, παρά την κάμψη, που είχε υποστεί κάποια περίοδο ενδιάμεσα των δύο αναμετρήσεων. Σταθερή εμφανίζεται και η Δημοκρατική Αριστερά, κοντά στα προηγούμενα ποσοστά της, ενώ κάμψη παρατηρείται για τους Ανεξάρτητους έλληνες και το ΚΚΕ. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: