Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«Η οικονομία σε ανάπτυξη, η δημοκρατία σε ύφεση στην Τουρκία» δήλωσε η Μ.Κοππά

Απάντηση στον Εγκεμέν Μπαγίς


«Μπορείτε κατά την Κυπριακή Προεδρία να κάνετε όσα ταξίδια επιθυμείτε στα κατεχόμενα ζώντας σε μια παράλληλη πραγματικότητα» απάντησε στον Εγκ.Μπαγίς η Μαριλένα Κοππά
«Μπορείτε κατά την Κυπριακή Προεδρία να κάνετε όσα ταξίδια επιθυμείτε στα κατεχόμενα ζώντας σε μια παράλληλη πραγματικότητα» απάντησε στον Εγκ.Μπαγίς η Μαριλένα Κοππά  


Στρασβούργο, Γαλλία
«Αν και η τουρκική οικονομία είναι σε ανάπτυξη, η δημοκρατία στην χώρα αυτή είναι σε βαθιά ύφεση» απάντησε στον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, η επικεφαλής  των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας ΕΕ- Τουρκίας, Μαριλένα Κοππά

Στην  παρέμβαση του κατά την συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας στο Στρασβούργο, ο Εγκεμέν Μπαγίς μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση Ερντογάν, στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  αλλά και για την έναρξη της προεδρίας της Κύπρου στο Συμβούλιο της ΕΕ λέγοντας «εσείς από την ΕΕ θα επισκεφτείτε το τμήμα του νησιού που αναγνωρίζετε και εμείς από την Τουρκία  εκείνο που αναγνωρίζουμε».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

«Πριν μερικές μέρες ένα τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε την βουλευτή κουρδικής καταγωγής  Λεϊλά Ζανά, βραβευμένη με το βραβείο Ζαχάρωφ του ΕΚ, σε φυλάκιση δέκα χρόνων για προπαγάνδα υπέρ του PKK.

»Την Δευτέρα, με την έναρξη της Ολομέλειας ο Πρόεδρος του ΕΚ , Μάρτιν Σούλτς εξέφρασε την αγανάκτηση του σώματος για την εξέλιξη αυτή. Την ώρα που μιλάμε υπάρχουν ακόμα 104 δημοσιογράφοι και 35 διανομείς τύπου,  στις τουρκικές φυλακές. »Οι 74 από τους 104 δημοσιογράφους και το σύνολο των διανομέων τύπου αφορούν κουρδικά μέσα».

Επίσης, η καθηγήτρια Μπούρσα Ερσανλί, την οποία έχουμε επισκεφτεί με την Επιτροπή αυτή, στη φυλακή που κρατείται στην Κωνσταντινούπολη κατηγορείται πλέον επίσημα για ηγετική θέση σε παράνομη οργάνωση. Να υπενθυμίσω ότι η κα Ερσανλί , μια 60χρονη διανοούμενη που κρατήθηκε χωρίς απαγγελία κατηγορίας για πάνω από 200 μέρες, χωρίς στοιχεία, μόνο και μόνο για την ενασχόληση της με το κουρδικό ζήτημα.

«Γενικά η κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χειροτερεύει μέρα με τη μέρα» τόνισε η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

«Σε πολλές περιστάσεις τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός Ερντογάν αποκάλεσε τους συμπατριώτες μου Έλληνες ζητιάνους της Ευρώπης. Είναι αναμφισβήτητο ότι η τουρκική οικονομία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Όμως η Δημοκρατία στη χώρα σας  είναι σε βαθιά ύφεση» ανέφερε.

«Τέλος για το θέμα της Κύπρου κύριε υπουργέ μπορείτε κατά την Κυπριακή Προεδρία να κάνετε όσα ταξίδια επιθυμείτε στα κατεχόμενα ζώντας σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Τα πράγματα όμως δεν αλλάζουν: η Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζει σε λίγες μέρες.  Και η Τουρκία, αν επιθυμεί να προχωρήσει στην Ευρώπη, πρέπει να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της» κατέληξε η κ. Κοππά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: