Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Προσβλητική παρέμβαση των γερμανικών FΤ στα εσωτερικά της χώρας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Θεωρούν τη χώρα προτεκτοράτο»


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αντέδρασε έντονα στο προκλητικό άρθρο
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αντέδρασε έντονα στο προκλητικό άρθρο   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ήταν η αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για το προκλητικό άρθρο των γερμανικών Financial Times, που απευθύνει «σύσταση προς τους ψηφοφόρους» εν όψει της Κυριακής να μην ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά. «Πρόκειται για μια προσβλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και το μόνο που μένει είναι να έρθει η ίδια η κ. Μέρκελ να μοιράζει εκλογικό υλικό της ΝΔ. Θεωρούν τη χώρα προτεκτοράτο. Περιμένω αντίδραση του κ. Σαμαρά» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε: «Όπως ομολογεί το ανυπόγραφο άρθρο, σπάει μια παράδοση δεκαετιών, που οι συστάσεις αφορούσαν μόνο τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Είναι μια πρόκληση προς όλους τους ευαίσθητους πολίτες. Κάνουν μια εξαίρεση για την  Ελλάδα, γιατί θεωρούν τη χώρα προτεκτορτάτο τους και δίνουν γραμμή».

Ερωτηθείς που αποδίδει το άρθρο των γερμανικών FT, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει: «Το κατεστημένο της Γερμανίας, της Μέρκελ και του Σόιμπλε, θέλει μια βολική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση του χεριού τους. Εμείς χρειαζόμαστσε μια κυβέρνηση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται: «Η χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των FT αποτελεί πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της δημοκρατίας στη χώρα μας.
» Αν νομίζει το γερμανικό κατεστημένο και οι εγχώριοι σύμμαχοί του, που όλες αυτές τις μέρες απειλούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, σπέρνουν με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο τον τρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ότι θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού, είναι γελασμένοι.
» Ο αγώνας για εθνική αξιοπρέπεια, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής θα νικήσει το φόβο και την υποταγή.
» Να χαίρονται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος τους προστάτες τους».
Β.Μουλόπουλος: Οι μάσκες έπεσαν

Για μία χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, κάνει λόγο ο Β.Μουλόπουλος, συντονιστής της Επιτροπής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο της Ευρώπης αποκάλυψαν ποιος είναι ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα. Αποκαλύπτεται επιτέλους ο ρόλος που θα παίξει η ΝΔ και οι συνέταιροι της, αν αναλάβουν τη διακυβέρνηση και ποιανού τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν. Θα είναι μια κυβέρνηση της SIEMENS, των τραπεζιτών, των εργολάβων, των εμπόρων όπλων, των εφοπλιστών και άλλων 'αναξιοπαθούντων' διεθνών και εγχώριων ομάδων» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: