Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες!

ΨΗΦΟ ΜΕ ΨΗΦΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ



Οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες!
Στα όρια του στατιστικού λάθους κινούνται τα ευρήματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που έφτασαν στα χέρια των κομματικών επιτελείων χθες βράδυ, καθώς είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι οποίοι συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

‘Έτσι, ενώ προχθές είχε δημιουργηθεί η εικόνα ότι η διαφορά με την οποία προηγείτο η ΝΔ ήταν ασφαλείας, χθες το σκηνικό άλλαξε. Μεταξύ των αναποφάσιστων, ανιχνεύεται μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που ανήκουν σε νεαρές ηλικίες και οι οποίοι αποτελούν προνομιακό εκλογικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενσωμάτωση αυτών των ψηφοφόρων ψαλιδίζει τη διαφορά και την οδηγεί στα όρια του στατιστικού λάθους. Ταυτοχρόνως δεν μπορεί να εκτιμηθεί πλήρως η δυναμική η οποία θα δημιουργηθεί τις τελευταίες τρεις μέρες- χρονική περίοδος κατά την οποία στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε στην δεύτερη θέση με υψηλό ποσοστό.

Στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αναλυτές εταιρειών δημοσκοπήσεων, εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να έχουμε ένα ντέρμπι ανάλογο με εκείνο του 2000, όταν η διαφορά κρίθηκε σε περίπου 73.000 ψήφους.

Ο νικητής πάντως δύσκολα θα ακουμπήσει το 30%, ενώ οι δύο πρώτοι μαζί φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν το 55%, ενώ στην αναμέτρηση της 6ης Μαΐου βρισκόταν στο 35,63%. Σε ότι αφορά στα άλλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να δίνει μάχη για να διατηρήσει τα ποσοστά του με πιθανότερο να μην τα καταφέρει.

Αντιθέτως, εμφανίζονται να διατηρούν τις δυνάμεις τους η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή, ενώ οι υπόλοιποι φαίνεται να καταγράφουν απώλειες και τα εκτός βουλής κόμματα να… εξανεμίζονται.

Θέμης Δαγκλής  
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: