Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Οι Έλληνες της Γερμανίας γράφουν...



Στις 30 Μαΐου με έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στις Προξενικές αρχές της Γερμανίας, εφιστούσε την προσοχή, θυμίζοντας ότι τα ελληνικά γυμνάσια και λύκεια της Γερμανίας δεν θα πρέπει να δεχτούν νέες εγγραφές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς με νόμο που ψηφίστηκε από την ελληνικό κοινοβούλιο τον προηγούμενο Νοέμβριο, αυτά καταργήθηκαν.
Το  enikos.gr είχε δημοσιεύσει τότε όλα τα σχετικά έγγραφα.
Σήμερα οι Έλληνες της Βαυαρίας, με επιστολή που γνωστοποιούν στο enikos.gr, προτείνουν  λύσεις στο θέμα που έχει αναστατώσει τον Ελληνισμό, σε μια χρονιά που τα ποσοστά της μετανάστευσης προς την Γερμανία, τείνουν να   συγκριθούν με εκείνα της δεκαετίας του ’70.
Διαβάστε την επιστολή που στέλνουν:

"Κυρία Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι
σας εφιστούμε την προσοχή ότι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχουμε οδηγηθεί είναι να ξεκινήσει άμεσα ένας εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους φορείς, για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, παίρνοντας υπόψιν όλες τις προτάσεις.

Καταθέτουμε λοιπόν ορισμένες προτάσεις που έχουν σχέση με το μείζων θέμα, την κάλυψη θέσεων στα σχολεία μας από την νέα σχολική χρονιά και νομίζουμε είναι και προς το συμφέρον της πατρίδας, αλλά και των σχολείων μας όπως και της Ομογένειας.

Οι προτάσεις αυτές, οι οποίες είναι και οι ομόφωνες προτάσεις των Συμβασιούχων εκπαιδευτικών  θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων και θα δώσουν  μια πρακτική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων που ανήκουν στην κατηγορία αυτή στο Βαυαρικό κρατίδιο αλλά και θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργεία των ελληνικών σχολείων στην περιοχή μας.  Προτείνουμε λοιπόν:


  1. Την δυνατότητα τοποθέτησης στα ενταγμένα Γυμνάσια(από την ερχόμενη σχολική χρονιά 2012/13)  με αλλαγή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου και πλήρες ωράριο σε όσους από τους συμβασιούχους  επιθυμούν να εργαστούν εκεί.

            Με αυτόν τον τρόπο: Οι ομογενείς εκπαιδευτικοί δεν θα επιβαρύνουν το ελληνικό             Δημόσιο αφού το κόστος της μισθοδοσίας αλλά και την υποχρέωση της συνεχούς       απασχόλησης αναλαμβάνει ο γερμανικός φορέας.
            Εξοικονομούνται δαπάνες για μισθοδοσίες .
Σταματά ο κύκλος των δικαστικών αντιπαραθέσεων έναντι του ελληνικού κράτους που έχει       ήδη να ανοίξει.
          

  1. Η κάλυψη των κενών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να πραγματοποιείται στο μέλλον σε αναλογία ανάμεσα σε αποσπασμένους και συμβασιούχους ομογενείς εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες ειδικότητες.

Δεν θα κλείσει ο δρόμος στους ομογενείς εκπαιδευτικούς  φέροντας ως  δικαιολογία το  φόβο της αναγκαστικής επαναπρόσληψης.

                         Για την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων
                                        Κρίκης Αθανάσιος
 ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ!"enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: