Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Γιώργος Παπανδρέου: Είχα ενημερώσει Μέρκελ – Σαρκοζί για το δημοψήφισμα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ



Γιώργος Παπανδρέου: Είχα ενημερώσει Μέρκελ – Σαρκοζί για το δημοψήφισμα
«Η ερώτηση του δημοψηφίσματος που σχεδίαζα δεν ήταν για “ναι ή όχι στο ευρώ”, αλλά για το αν δεχόμαστε ή όχι την δανειακή σύμβαση» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες για την απόφασή του.


Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η απάντηση στο δημοψήφισμα θα ήταν θετική, ενώ υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 τους Νικολά Σαρκοζί, Άγκελα Μέρκελ, Μανουέλ Μπαρόζο κ.α. πως θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα και όλοι είχαν συμφωνήσει.

Όμως, όπως πρόσθεσε, αντέδρασε στην συνέχεια ο Νικολά Σαρκοζί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο έλλειμμα του 2009, και υποστήριξε ότι η ΝΔ αποχωρώντας από την εξουσία του παράδωσε την «καυτή πατάτα», ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν είπε την αλήθεια για το πραγματικό χρέος.

 «Μόλις 2-3 ημέρες προ των εκλογών του 2009 ενημερώθηκα από τον Γιώργο Προβόπουλο, διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, πως το χρέος μπορεί να είναι διψήφιο νούμερο» υποστήριξε.

 Σχετικά με την υπογραφή του μνημονίου υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε: «Το μνημόνιο ήταν μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία» τόνισε.

 Εξάλλου, αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο «λεφτά υπάρχουν» σημείωσε πως υπήρξε αποσπασματική αναφορά, καθώς στην συνέχεια είχε αναρωτηθεί πού είναι και ποιοί τα έχουν.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: