Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα: Μονομερής διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ



Αλέκα Παπαρήγα: Μονομερής διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία
Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως,  λέγοντας ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλεγεί λόγω της στρατηγικής του ως εναλλακτική λύση στην κυβερνητική διαχείριση, όπως προηγούμενα είχαν επιλέξει το ΠΑΣΟΚ».


Η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε ότι το ΚΚΕ «δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να στηρίξει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, να εξαπατηθεί ο εργαζόμενος λαός για μια ακόμη φορά».

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ, ότι η πρόταση προς το ΚΚΕ γίνεται μόνο για ψηφοθηρία, αφού όπως υποστήριξε «μας χωρίζει ουσιαστική προγραμματική διαφορά που δεν αφορά μόνο την προοπτική αλλά και το παρόν».

Συμπλήρωσε εξάλλου ότι «ίδια ώρα που καλεί δήθεν για συνεργασία, στελέχη του διαδίδουν δεξιά και αριστερά ψέματα και φήμες για το ΚΚΕ, για τη γραμμή του, την πολιτική του».

Η γγ του ΚΚΕ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αφού όπως τόνισε  «δεν θα ανακουφίσουν το λαό από τα οξυμμένα προβλήματα, που δεν οδηγούν σε φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».
Παράλληλα, η κυρία Παπαρήγα, επανέλαβε το τρίπτυχο του ΚΚΕ, για έξοδο από την κρίση:  «Αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους και λαϊκή εξουσία».

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι η θέση αυτή είναι «γίνεται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να εξετασθεί από την Κομισιόν ή έξωση χωρών από την ευρωζώνη και από την ΕΕ».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το κόμμα θα πρωτοστατήσει μέσα και έξω από τη Βουλή για όλα τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα, όπως η στήριξη του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, του τομέα της Υγείας - Πρόνοιας από τα κέντρα υγείας ως τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, του ΟΑΕΔ και της προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η γγ του ΚΚΕ τόνισε επίσης ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, «δεν άλλαξαν παρά την ήττα στις εκλογές του Μαΐου, δεν θα αλλάξουν ούτε στις 18 Ιουνίου».

Άλλωστε, όπως εκτίμησε η κυρία Παπαρήγα, διαμορφώνεται ένα νέο παραπλανητικό πολιτικό σκηνικό για το λαό, αφού  χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς, «ένας νέος διπολισμός, με παλιά υλικά, ανάμεσα σε μια κεντροδεξιά παράταξη με πυρήνα τη ΝΔ και μια κεντροαριστερά παράταξη με πυρήνα αρχικά τον ΣΥΡΙΖΑ», αφού σύμφωνα με την γγ του ΚΚΕ, «η άρχουσα τάξη δεν θέλει να συντριβεί η σοσιαλδημοκρατία, καθώς έχει δώσει πετυχημένες εξετάσεις ως σήμερα στην άμβλυνση του ριζοσπαστισμού, στο κουμαντάρισμα του κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: