Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κουβέλης: Μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε το μνημόνιο



Κουβέλης: Μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε το μνημόνιο
Το μνημόνιο είναι διαπραγματεύσιμο και μπορούμε να απομακρύνουμε τους ασφυκτικούς όρους, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.


Όπως υποστήριξε ο κ. Κουβέλης, είναι αναγκαίο η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, η οποία θα κρατήσει την κοινωνία όρθια.

Μάλιστα, έκανε αναφορά στη στάση που κράτησε η ΔΗΜΑΡ κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών τονίζοντας: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, κάναμε ό,τι πιστεύαμε ότι αντιστοιχεί στο συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας».

Ο Φώτης Κουβέλης εξαπέλυσε εξάλλου σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι «δημιούργησαν κλίκες και ελίτ που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Έστρεψε τα βέλη του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, και υποστήριξε ότι «το μόνο που τον ενδιέφερε δεν ήταν να κυβερνηθεί ο τόπος, αλλά να αυξήσει το εκλογικό του ποσοστό, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του τόπου».

Επίσης ανέφερε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα στηρίζεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και σε μέρος του ΕΣΠΑ, σε χρήματα, δηλαδή, που υπάρχουν, αλλά έχουν μείνει αναξιοποίητα.

Έκανε εξάλλου, ιδιαίτερη  μνεία στο πρόβλημα της ανεργίας και  και κατέθεσε τη πρόταση το 25% των χρημάτων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να δοθούν για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γιατί όπως πρόσθεσε όταν οι μικρομεσαίες κλείνουν, η ανεργία καλπάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: