Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις υπέρ της εξόδου από το ευρώ

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ



Επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις υπέρ της εξόδου από το ευρώ
eurokinissi
Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία με αφορμή δηλώσεις στελεχών του περί εξόδου της Ελλάδας από την κοινή νομισματική ένωση, παραθέτοντάς τις σε non paper.

Σύμφωνα με τη ΝΔ εξοδο της χώρας από την ευρωζώνη προαναγγέλλει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεωνάς, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα. Ο κ. Θεωνάς δηλώνει απερίφραστα: «Είπαμε παύση πληρωμών, μονομερής διαγραφή του χρέους ανεξάρτητα αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αν είσαι αριστερή κυβέρνηση φεύγεις κιόλας».

Άλλα δυο (μέχρι στιγμής…) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν το plan B του Αλέξη Τσίπρα το οποίο κρατάει κρυφό «για να μην το μάθουν οι αντίπαλοι του». Ποιο είναι; Η έξοδος από το ευρώ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κυρίων Λάμπρου και Βούτση.
  
Ο Πάνος Λάμπρου σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκαθαρίζει: «Η χώρα δεν θα μείνει πάση θυσία στο Ευρώ. Δεν θα θέσουμε το πρόγραμμα μας προς έγκριση από την Τρόικα».

Στον ίδιο σταθμό (εκπομπή ΣΚΑΙ Life) ο Νίκος Βούτσης δηλώνει: «Δεν είναι μόνο του το νόμισμα το σημείο με βάση το οποίο μπορεί να πει κανείς ότι δεν με ενδιαφέρει να γίνει ανθρωπιστική καταστροφή στο λαό μου για να κρατήσω ένα νόμισμα. Εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα στην ευρωζώνη σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Η ΝΔ προσθέτει ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Ελληνιάδης, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Δεν θα πληρώσουμε μέρος τους χρέους». «Ένα μέρος του χρέους δεν θα το πληρώσουμε, γιατί είναι επαχθές, γι' αυτό χρειάζεται να επανεκτιμηθεί το χρέος» ανέφερε.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι το κόμμα της λάσπης

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Η ΝΔ είναι το κόμμα της λάσπης. Η λάσπη όμως επιστρέφεται σε αυτούς που την εκτοξεύουν. Ο χαρακτηρισμός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σε non paper της ΝΔ ως το "κόμμα της δραχμής" με αναφορά σε "κείμενο της ΚΠΕ"  εντάσσεται στη γνωστή τακτική λασπολογίας, συκοφαντίας και εξαπάτησης των πολιτών. Το μόνο δηλαδή στο οποίο ελπίζει η ΝΔ δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Ο επιθεωρητής Κλουζό της ΝΔ, κ. Μιχελάκης, ανακάλυψε πάλι τη δραχμή, βρίσκοντας ένα κείμενο του προσυνεδριακού διαλόγου στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κατανοούμε  το άγχος και την αγωνία της ΝΔ στο να κρύψει αφενός ότι το πραγματικό της πρόγραμμα είναι το δεύτερο μνημόνιο, δηλαδή οι περαιτέρω απολύσεις και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και αφετέρου ότι ένα μέρος του πολιτικού της προσωπικού είναι βουτηγμένο στα σκάνδαλα και τη διαπλοκή. Φαίνεται όμως ότι για τη ΝΔ του κ. Σαμαρά δεν υπάρχει κανένα όριο στην αυτογελοιοποίηση».http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: