Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ... ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΙΚΑ!!!





Από τη Νόρα Ράλλη

Ακουούσατε, ακούσατε: Το "θα έρθει ο Χάρος να μας πάρει" αντικαταστάθηκε. Πλέον θα λέμε "θα έρθει το ΙΚΑ να μας πάει... εις τόπον χλωερό!"
Στην κατάσχεση δημοτικού... νεκροταφείου προχωρά το ΙΚΑ, λόγω οφειλών του δήμου Λαγανά στη Ζάκυνθο! Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, το χρέος του δήμου ανέρχεται σε 130.000 ευρώ και προέκυψε μετά την μεταφορά 21 εργαζομένων από την επιχείρηση καθαριότητας στον δήμο, το 2007. Λόγω των οφειλών, το ΙΚΑ προχώρησε σε κατάσχεση μιας έκτασης στην περιοχή Αγαλάς, για την οποία υπάρχουν συμβόλαια αγοράς, αλλά και το νέο νεκροταφείο, όπου «φιλοξενούνται» 10 αποδημήσαντες εις Κύριον! Τώρα, "εις Κύριον" ή "εις Ικα" παίζεται. Το σίγουρο είναι ότι τα χρήματα που πλήρωσαν οι άτυχοι αυτοί νεκροί, σίγουρα έπιασαν τόπο: Πραγματικά, το Ικα φρόντισε γι΄αυτούς ακόμα και μέσα από τον τάφο! Τι σημασία έχει που έχουν αδειάσει - κατακλαπεί, σωστότερα - τα δημόσια ταμεία; Ποιος λέει ότι δεν υπάρχει κρατική μέριμνα για τους συνταξιούχους; Ποιοι θρασύδειλοι διαδίδουν πως τα χρήματα του ΙΚΑ τα έχασαν οι κυβερνήσεις στο χρηματηστήριο και δεν υφίσταται "ασφάλεια ζωής" για τους ασφαλισμένους;... μα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια από το να ξέρεις, ενόσω είσαι ζωντανός, ότι το ΙΚΑ θα σε αναλλάβει... ακόμα και στον άλλο κόσμο που θα πας;!
Σεν φτάνει παρά να αναλάβουμε κι εμείς ως πολίτες τις ευθύνες μας: Να υποσχεθούμε στους ειθύνοντες πως θα τους ξεπληρώσουμε το ενδιαφέρον με τον ίδιο τρόπο... Εις μνήμην, λοιπόν!
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: