Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Παπούλιας: Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό



Ο κ. Παπούλιας, απαντώντας μετά την τελετή σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξέφρασε αισιοδοξία για θετική έκβαση στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά το ελληνικό σχέδιο Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης, ενώ, σε ερώτηση εάν διακρίνει την πολιτική βούληση των εταίρων μας για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης της χώρας μας, δήλωσε: "Επειδή παρακολουθώ τον γερμανικό Τύπο, νομίζω ότι υπάρχει. Και τώρα που μιλούσα με τον υπουργό Οικονομικών (σσ. τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου), και ο (υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας) Σόιμπλε δείχνει μια τάση. Κοιτάξτε, το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Θα συμπαρασύρει η Ελλάδα και άλλους".

Ο κ. Παπούλιας, κληθείς να εξηγήσει τη στάση της Γερμανίας, έκανε λόγο για εσωτερικά προβλήματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα βρει λύση στο πλαίσιο της ΕΕ ή θα προσφύγει στο ΔΝΤ, ο κ. Παπούλιας απέφυγε να απαντήσει και, χαριτολογώντας, είπε:"Με βάζετε να πέσω στα βαθιά. Ξέρω κολύμπι, αλλά δεν θέλω θα κολυμπήσω".

Τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ τα συγχαρητήριά τους υπέβαλαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, οι τέως Πρόεδροι της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης και Κωστής Στεφανόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ιωάννης Γρίβας, υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, επικεφαλής ξένων αποστολών στην Αθήνα, εκπρόσωποι της στρατιωτικής και της εκκλησιαστικής ηγεσίας κ.ά.

Από την τελετή απουσίασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία, όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα, δεν παρέστη λόγω έκτακτου κωλύματος.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: