Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Στήριξη από τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρώ-Κοινοβούλιο

Την απόλυτη στήριξη της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει δύσκολη οικονομική κατάσταση, εξέφρασε ο πρόεδρός της, Μάρτιν Σουλτζ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Ο κ. Σουλτζ τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι ''απαιτείται σεβασμός στα τεράστια μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση''.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών επισήμανε ότι ''τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν και να γίνουν συνείδηση στον ελληνικό λαό, προτού επιχειρηθεί να επιβληθούν άλλα επιπρόσθετα μέτρα στους ώμους των πολιτών''.

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, στις δηλώσεις του χαρακτήρισε ''σημαντική ένδειξη αλληλεγγύης, την εμπιστοσύνη που δείχνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Σοσιαλιστική Ομάδα προς την ελληνική κυβέρνηση''.

Οι κκ Δρούτσας και Σουλτζ συζήτησαν ακόμη θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος όπως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρωτοβουλία ''Ατζέντα 2014'', για την ενσωμάτωση των χωρών των Δ. Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, αλλά και την πορεία του Κυπριακού, καθώς ο επικεφαλής της ευρωσοσιαλιστικής ομάδας πρόκειται να μεταβεί αύριο στη Λευκωσία όπου θα έχει επαφές και συνομιλίες.

Συνάντηση με Παπακωνσταντίνου

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία όλο αυτό το διάστημα για την ανάδειξη των θεμάτων της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς η σοσιαλιστική ομάδα αποτελεί μια "καθαρή φωνή" που στηρίζει την Ελλάδα σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε, ότι είναι ιδιαίτερα πολύτιμο το γεγονός ότι η σοσιαλιστική ομάδα θέτει στο επίκεντρο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ειδικά τώρα που απαιτούνται πολύ δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να ληφθούν για το καλό των πολιτών και της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε σημαντική τη βούληση της κυβέρνησης να πάρει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία είναι δύσκολα αλλά αναγκαία. Πρόσθεσε παράλληλα, ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στέλνουν σαφές μήνυμα ότι είναι καθήκον της Ευρώπης να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. "Εμείς υποστηρίζουμε και στηρίζουμε την Ελλάδα", είπε ο κ. Σουλτς και ζήτησε το μήνυμα αυτό να σταλεί από όλους τους ευρωπαϊκούς φορείς.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: