Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Οι ...Αμπουνταμπέζοι πήραν τα Ναυπηγεία...


...και ο Βενιζέλος πίσω τις αντιρρήσεις του!

Γεγονός αποτελεί η απόκτηση από πλευράς του ομίλου Abu Dhabi Mar (ADM) της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (Σκαραμαγκάς). Την απόφαση στηρίζει η ηγεσία και του Εμιράτου Abu Dhabi.
Σύμφωνα με σχετική κυβερνητική ανακοίνωση, το νέο κοινοπρακτικό σχήμα, του οποίου θα ηγείται η ADM κατέχοντας ποσοστό 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, και στο οποίο...

συμμετέχει η ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) με ποσοστό 24,9%, «τυγχάνει της απόλυτης έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης». Η κυβέρνηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, «επιδιώκει το νέο κοινοπρακτικό σχήμα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Υ.ΕΘ.Α.) το ταχύτερο δυνατό». "Με το νέο κοινοπρακτικό σχήμα και την είσοδο της ADM στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με διασφάλιση των θέσεων εργασίας", τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Για να προχωρήσει πάντως η εξαγορά, πήρε πίσω τις διαφωνίες που είχε - σχετικά με τους όρους μεταβίβασης- ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος που για το σκοπό αυτό είχε και συνάντηση με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: