Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

HΡΘΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ... ΜΕΤΡΑ!


Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Ολι Ρεν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη διαδικασία «αυστηρής επιτήρησης» της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε προηγηθεί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που προετοίμασε το πεδίο και μετέφερε στον αρμόδιο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Φινλανδό Επίτροπο τα βασικά μεγέθη. Στις 10.30 ο κ.Ρεν πέρασε την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου... να συναντηθεί με τον Γ.Παπακωνσταντίνου και τα άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των επαφών, θα μεταβεί στο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Γ.Παπανδρέου, στις 16.15.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός το πρωί παίρνει ξανά το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο και στην ομιλία του ίσως δώσει μία πρώτη εικόνα για τα επερχόμενα μέτρα. Πάντως, αν και τόσο το περιεχόμενο όσο και η έκταση των νέων μέτρων αναμένεται να οριστικοποιηθούν το απόγευμα στο Μαξίμου, ο Γ.Παπανδρέου δεν αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ανακοινώσεις, κάτι το οποίο μάλλον θα γίνει αργότερα εντός της εβδομάδας και πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο όπου την Παρασκευή θα συναντήσει την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ.
Επίσης, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση και με τον Γερμανό πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς.
Εξάλλου, η οικονομία και οι τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να είναι το κύριο θέμα της συζήτησης που θα έχουν ο Κάρολος Παπούλιας με τον Γ.Προβόπουλο, κατά την επίσκεψη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι.

fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: