Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Παπακωνσταντίνου: 19 Μαϊου η κρίσιμη ημερομηνία

nooz.gr
"Η κρίσιμη ημερομηνία είναι η 19η Μαΐου, οπότε λήγει το ομόλογο των 9 δισ. ευρώ"τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας τη βουλή για τις διαβουλεύσεις με τα κλιμάκια της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι με αυτά τα επιτόκια η Ελλάδα δεν μπορεί να απευθυνθεί στις αγορές και επεσήμανε ότι μέχρι τη 19η Μαΐου θα πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης και να έχει ληφθεί η απόφαση και σε επίπεδο συμβουλίου αρχηγών και σε επίπεδο εθνικών κοινοβουλίων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα θα έλθει και στην ελληνική βουλή και κάλεσε όλες τις παρατάξεις να μην κρυφτούν πίσω από συνθήματα και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες του, υπογραμμίζοντας ότι «η αγορά δεν μας δάνειζε άλλο και έπρεπε να πάμε σε ένα τέτοιο σύστημα δανεισμού».

Επίσης, καταλόγισε ευθύνες στις ευρωπαϊκές συντηρητικές δυνάμεις για την ύπαρξη του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ. «Ήταν μια πολιτική που δεν πρόσθεσε ούτε ένα λιθαράκι στην ανταγωνιστικότητα, ενώ η αξιοπιστία της χώρας έφθασε στο ναδίρ και κανένα κύρος ή συμμαχία δεν είχε. Έγινε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Και αυτές οι ευθύνες έχουν καταγραφεί πολύ καθαρά στη συνείδηση των Ελλήνων», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: