Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Πρόταση απόρριψης ενστάσεων κατά της Π. Ζούνη στο Εκλογοδικείο

nooz.gr
Με εισηγήσεις τους στο Εκλογοδικείο ο σύμβουλος Επικρατείας Φ. Ντζίμας και ο αρεοπαγίτης Α. Τσόλιας ζητούν να απορριφθούν ενστάσεις που στρέφονται κατά της εκλογής της βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών Παναγιώτας (Πέμης) Ζούνη.

Στην πρώτη περίπτωση εκλογείς ζητούν να ανατραπούν τα αποτελέσματα και να ακυρωθεί όχι μόνο η εκλογή της Π. Ζούνη αλλά και της βουλευτή ΛΑΟΣ Ευβοίας Ουρανίας Παπαδάκη - Παπανδρέου.

Ο εισηγητής Φ. Ντζίμας απορρίπτει ως αβάσιμο τον ισχυρισμό τους για αντισυνταγματικότητα της εκλογικής νομοθεσίας (Ν. 3231/2004) και κρίνει ότι νομίμως στη τρίτη κατανομή προηγούνται οι μικροί σε εκλογική δύναμη ανά την επικράτεια συνδυασμοί με βάση τα μεγαλύτερα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους σε κάθε περιφέρεια.

Ο εισηγητής Α. Τσόλιας προτείνει να απορριφθεί ένσταση της υποψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών Άννας Φιλίνη κατά της Ζούνη κρίνοντας συνταγματικό το Ν. 3231/2004 κατά το μέτρο που θέτει την αποκλειστική ρήτρα του ποσοστού 3% των έγκυρων ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια για τη συμμετοχή στην κατανομή των εδρών των εκλογικών περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: