Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

"Θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση της Βουλής για το μηχανισμό"

nooz.gr
Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση του σώματος της Βουλής για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης έδωσε από το Press Room ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση του nooz.gr εάν η συμφωνία για τους όρους δανεισμού θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή.

Ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι στο προσεχές μέλλον θα ανακοινωθεί η διαδικασία, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση του σώματος όπως γίνεται για όλα τα εθνικά θέματα, "και το πρόβλημα της οικονομίας αυτή την ώρα είναι εθνικό θέμα", είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι "αυτό το διάστημα η κυβέρνηση κατόρθωσε να συντάξει ένα πρόγραμμα Σταθερότητας, να γίνουμε και πάλι ισότιμοι συνομιλητές των εταίρων μας, και τρίτον να διασφαλίσουμε την ύπαρξη ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού". "Πρώτη μας και μοναδική επιλογή αυτή την ώρα είναι να σωθεί η χώρα και όλες οι πράξεις μας αποσκοπούν σε αυτό", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση" και πρόσθεσε ότι "μία συγγνώμη που συνοδεύεται από τέτοιου είδους κρίσεις αλλά και προτάσεις που έκανε ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει στην κοινή λογική".

Κληθείς να σχολιάσει τα σχόλια και την πρόταση δημοψηφίσματος του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "δεν υπάρχει τέτοιο θέμα καθώς η κυβέρνηση έχει απόλυτη συνταγματική νομιμοποίηση να λαμβάνει αποφάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: