Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η Ουκρανία σε διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ

Η Ουκρανία, η οποία διέρχεται μία σοβαρότατη οικονομική κρίση, θα μπορούσε να λάβει νέο δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για διάστημα δυόμισι χρόνων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Σεργκέι Τιγκουίπκο.

"Η Ουκρανία θα μπορούσε να πάρει 19-20 δισεκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος συνεργασίας με το ΔΝΤ", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ανακοίνωσή του. Ο Σεργκέι Τιγκουίπκο βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου διεξάγει διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για την παροχή νέας βοήθειας.

Το Νοέμβριο του 2008, η Ουκρανία πήρε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δάνειο ύψους 16,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά από αυτό το ποσό μέχρι τώρα έχουν εκταμιευθεί 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια, διότι δεν υπάρχει συμφωνία ως προς τους όρους που θα έπρεπε να έχει εκπληρώσει η Ουκρανία για να εξασφαλίσει τα χρήματα και ιδιαιτέρως διότι δεν έχει μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η χώρα του προτίθεται να θέσει νέες βάσεις ώστε να μπορέσει να να εξασφαλίσει νέο δάνειο από το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: