Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

NEEΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΓΣΕΕ


Απο kathimerini.gr


Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος δεν παρευρέθη στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, καθώς διαμορφώθηκε η πλειοψηφία, η οποία θεώρησε ότι μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και των συνεντεύξεων - ανακοινώσεων, που έχουν γίνει, δεν υπάρχει λόγος συνάντησης...


«Αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, γιατί θέτουν στο στόχαστρο των αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας», υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.



«Με βάση αυτό θα συγκαλέσω αύριο (Τρίτη) την εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας και θα εισηγηθώ την πραγματοποίηση απεργιών, στο αμέσως επόμενο διάστημα». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επεσήμανε ότι το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης και τα εργασιακά δικαιώματα, ιδίως αυτά που αναφέρονται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, το ρόλο του οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας και όσα, κατά καιρούς, ακούγονται, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα θέματα.


«Κόντρα στη λογική των επιτηρητών καλώ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις, ακόμα και για την ΕΓΣΣΕ, να ξεκινήσουν διαδικασίες για άμεση υπογραφή ΣΣΕ, που θα αποδεικνύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να θιγεί, διότι είναι η μοναδική ελπίδα, που έχει μείνει στο κουτί της Πανδώρας, από τη στιγμή που εκείνο άνοιξε». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκείνο που προέχει είναι όλες οι δυνάμεις του τόπου και οι πολιτικές, που με ευκολία ανταλλάσσουν ύβρεις και αλληλοκατηγορίες, αλλά και οι συνδικαλιστικές, να δημιουργήσουν ένα αρραγές κοινό μέτωπο, το οποίο ιδιαίτερα για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αναγκαίο και απαραίτητο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να δώσουν την πιο κρίσιμη μάχη της Μεταπολεμικής μας ιστορίας ενωμένοι και δυνατοί. Να σώσουμε από αυτή την λαίλαπα τα δικαιώματα και τις κοινωνικές μας κατακτήσεις. Αυτό έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο απλός εργαζόμενος, ο άνθρωπος του καθημερινού μόχθου και η ελληνική κοινωνία», καταλήγει ο κ. Παναγόπουλος.


Ακυρώθηκε η συνάντηση υπουργού - ΓΣΕΕ


Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση μεταξύ του προεδρείου της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, μετά την απόφαση των συνδικαλιστικών παρατάξεων του χώρου της αντιπολίτευσης να αρνηθούν μια τέτοια συνάντηση. Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για αρνητικότατη εξέλιξη.


Σημείωσε ότι κανείς δεν αγνοεί την τραγικότητα των περιστάσεων σήμερα, αλλά υπογράμμισε ότι η κοινωνική συνεννόηση επί των διαφωνιών αποτελεί το σημαντικότερο όπλο της Ελλάδας για να βγει από την κρίση. Όποιος διασπά, κατέληξε ο υπουργός Εργασίας, την ενότητα αυτή, ας αναλάβει τις ευθύνες του.


Επίσης με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για ψευδές μήνυμα που εκπέμπεται προς τους ασφαλισμένους να βγουν γρήγορα στη σύνταξη για να γλιτώσουν από τις συνέπειες των αλλαγών. Το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει ότι ουδείς πρόκειται να αιφνιδιαστεί και ότι θα ισχύσουν όλες οι προθεσμίες και οι δεσμεύσεις που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί και αναληφθεί.


Από την πλευρά της ΓΣΕΕ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος απέδωσε την ακύρωση της σημερινής συνάντησης σε πλειοψηφία που διαμορφώθηκε μετά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΔΑΣ και Αυτόνομη Παρέμβαση που εκτιμούν πλέον ότι δεν υπάρχει λόγος για ανάλογη συνάντηση.


Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για ραγδαίες εξελίξεις που θέτουν στο στόχαστρο των αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων τον ιδιωτικό τομέα. Υπογράμμισε ότι μετά τις εξελίξεις αυτές θα συγκληθεί αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προειδοποίησε ότι στα μέτωπα του ασφαλιστικού, των εργασιακών, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των απολύσεων και της διαιτησίας, τα συνδικάτα θεωρούν ότι οι θέσεις τους είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν θα υποχωρήσουν. Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε τα συνδικάτα και τις εργοδοτικές οργανώσεις να υπογράψουν άμεσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά και τις κλαδικές συμβάσεις, ώστε να αποδείξουν ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί και δεν πρέπει να θιγεί.


Κάλεσε επίσης σε αρραγές μέτωπο τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις για να σωθούν τα δικαιώματα και οι κοινωνικές κατακτήσεις από τη σημερινή λαίλαπα. Επίσης η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζομένους σε μαζική συμμετοχή στο πρωτομαγιάτικο συλλαλητήριο που στην Αθήνα θα οργανωθεί το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Kάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Πρωτομαγιά


Στην απεργιακή συγκέντρωση το Σάββατο 1η Μαΐου 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους, αναφέροντας ότι η 1η Μάη, εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης, είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.


Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε θέση μάχης και αγώνα για την υπεράσπιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών τους δικαιωμάτων, που έχουν μπει πλέον στην κλίνη του προκρούστη των περικοπών.


Όπως τονίζει, οι δουλειές, τα εισοδήματα, η ασφάλιση, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση αμφισβήτησης και συμπίεσης, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές και άλλα βάρη, αρνούνται τις Νεοφιλελεύθερες συνταγές των Βρυξελλών, του ΔΝΤ, των εργοδοτών και των «αγορών» και απαιτούν από την κυβέρνηση να απορρίψει κατηγορηματικά κάθε σκέψη, προσπάθεια ή πολιτική αντεργατικών και περιοριστικών μέτρων.fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: