Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ελάχιστες οι ΔΟΥ που πιάνουν τους στόχους των εσόδων

nooz.gr
Κατά το α' τρίμηνο του 2010 ελάχιστες ήταν οι ΔΟΥ της Μακεδονίας που έπιασαν τους στόχους αύξησης των εσόδων, παραδέχτηκε ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος ενώ - όπως είπε - ανάλογη είναι η κατάσταση και στις άλλες περιφέρειες της χώρας.

"Στη Μακεδονία 2-3 εφορίες έπιασαν τους στόχους που είχαμε, οι υπόλοιπες είχαν αποκλίσεις, που ξεκινούν από 1,5% και φθάνουν μέχρι 25%", σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος. "Ο μέσος όρος της απόκλισης όσον αφορά στο στόχο αύξησης των εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο διαμορφώνεται στο 20%, και όσον αφορά στις καθυστερούμενες οφειλές στο 2,5%" ανέφερε σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί ηγήθηκε σύσκεψης με τα διευθυντικά στελέχη των ΔΟΥ της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών διεμήνυσε προς τους προϊσταμένους των ΔΟΥ ότι η παραμονή τους στις θέσεις τους θα κριθεί από την επίτευξη των στόχων, που καλούνται να επιτύχουν. "Τους ζήτησα να χάσουν τον ύπνο τους για να πιάσουν τους στόχους. Όποιος δεν επιτυγχάνει τους στόχους, δεν μπορεί να ασκεί και διευθυντικά καθήκοντα, τι θα κάνει, θα κάθεται να ζεσταίνει την καρέκλα; Και όλοι θα κριθούν με το νέο νόμο του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης που ψηφίστηκε πρόσφατα", είπε χαρακτηριστικά. Όπως διευκρίνισε οι πρώτες τέτοιες ''κρίσεις'' θα γίνουν μέσα στο Μάιο.

Ο κ. Γεωργακόπουλος απέκλεισε, τέλος, το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στο φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, με βάση πιθανές προτάσεις που θα τεθούν επί τάπητος από τα κλιμάκια ΔΝΤ-ΕΕ, που βρίσκονται στην Αθήνα μετά την ενεργοποίηση του μεικτού μηχανισμού στήριξης. "Εκείνο το οποίο θα συμπληρωθεί είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου, τους επόμενους μήνες, που θα αποτελέσει και μία μεγάλη τομή", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: