Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αντίδραση Βενιζέλου για τη "λευκή απεργία" στην Πολεμική Αεροπορία


nooz.gr
Έντονα αντέδρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος, στο άκουσμα της είδησης ότι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας προχώρησαν σε "λευκή απεργία", εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους.
Ο υπουργός μίλησε για μεθοδεύσεις που δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς "η ενέργεια αυτή έγινε παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντισταθμίσει την εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων, χωρίς να κάμπτεται η γενική αρχή της ενιαίας φορολόγησης όλων των εισοδημάτων".

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι "εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς".

"Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης", πρόσθεσε.

"Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους", κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός άμυνας.

Λευκή απεργία

Οι πιλότοι αρνούνται να πετάξουν τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές πτήσεις τους, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες.

Οι μόνες πτήσεις που γίνονται είναι αυτές που άπτονται σε θέματα εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας, δηλαδή αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών, αεροδιακομιδές ασθενών, έρευνα και διάσωση και αεροπυροσβέσεις.

Οι πιλότοι υποστηρίζουν ότι τα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: