Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Σύσκεψη με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη θα έχει το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αντικείμενο της σύσκεψης οι επικείμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων υπηρεσιών, Οργανισμών και Φορέων...



Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο κατάλογος των πρώτων τριάντα συγχωνεύσεων θα γίνει σχέδιο νόμου και θα ψηφιστεί εντός του Μαΐου.
Μεταξύ άλλων στη σημερινή σύσκεψη θα συζητηθεί η συγχώνευση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με την Ελληνική Οργάνωση Γάλακτος, του Αττικό Μετρό με τους ΗΣΑΠ και πολλών άλλων.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, όσοι έχουν σχέση μόνιμης ή αορίστου χρόνου απασχόλησης θα μεταταγούν ενώ όσοι είναι συμβασιούχοι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.
Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις του Δημοσίου αναμένεται να μειωθούν σε λιγότερους από τους μισούς.
Συνολικά, στο Δημόσιο υπάρχουν 860 οργανισμοί και επιχειρήσεις και ο περιορισμός τους σε 350 με 400 αναμένεται να μειώσει το κόστος, αφού μεταξύ άλλων θα χρειάζονται λιγότερα κτίρια, ενώ τα περίπου 1.500 άτομα που απαρτίζουν διοικητικά συμβούλια θα χάσουν τη θέση τους./fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: