Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Μέρκελ: Θα βοηθήσουμε, εφόσον...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWqEsRqIN8O4ldCKO2nNlz4h6FKR_m_Z3Z43cIpyzsctlGYzKwFHsmdy1kkLRNY4SPX0mmVvY3Xqm4-Sp0ZeshluBorYitUqdyse7e3zFYSgmNgf1N4j0OygvH_UHHeAyQuFInXXx9T7Rl/s1600/tisal.jpgΈτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα δηλώνει η καγκελάριος Μέρκελ, εφόσον- όπως είπε- υπάρχουν οι προϋποθέσεις και εφόσον είναι και η χώρα μας διατεθειμένη να δεχθεί ένα καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα με μεγάλη διάρκεια.

Οι προϋποθέσεις που θέτει η γερμανίδα Καγκελάριος αφορούν σε μία συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) σε ένα αυστηρό πρόγραμμα με μεγάλη διάρκεια. "Πρέπει και η Ελλάδα να κάνει το καθήκον της", είπε, ενώ σημείωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες των γερμανών πολιτών: "Χρειαζόμαστε ένα καλό πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια. Είναι ο λόγος που επέμενα να εμπλακεί το ΔΝΤ στη διαδικασία", τόνισε.

"Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει νέα μέτρα λιτότητας", υπογραμμίζοντας ότι "η χώρα οφείλει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης".

"Η Γερμανία θα ξεκινήσει τη διαδικασία παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, μόλις αυτή ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι "απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξη της χώρας είναι η παρουσίαση ενός βιώσιμου σχεδίου".

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: