Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Προβλέπεται αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου έως 40% Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες


Ενέκρινε το Yπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας. Εν τω μεταξύ, μπαράζ κινητοποιήσεων από αύριο με απεργίες και στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν εξαγγείλει από αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το νομοσχέδιο κινείται στις ίδιες αρχές με αυτό για τον ΟΣΕ και μεταξύ άλλων προβλέπει σύσταση «Μητροπολιτικού Φορέα» για τις αστικές συγκοινωνίες, συγχωνεύσεις φορέων, υποχρεωτικές μετατάξεις και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αύξηση στην τιμή του εισητηρίου έως 40% και σύσταση ενιαίου σώματος ελεγκτών με στόχο τη μείωση της λαθρεπιβίβασης. Ακόμη, όπως και για τον ΟΣΕ, προβλέπει διαγραφές χρεών.

Την ίδια στιγμή οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ συνεχίζονται.

Για αύριο, Πέμπτη, δεν θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά είχε κρίνει παράνομη και την σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, οπότε ο Ηλεκτρικός αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά σήμερα.

Το μετρό θα λειτουργήσει απόψε έως τις 9 το βράδυ.

Κανονικά ο προαστιακός
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ (και στον προαστιακό) αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Πεταλωτής: Δεν συζητάμε επίταξη


«Η επίταξη είναι μια λύση που θα μπορούσε να είναι εύκολη, εμείς δεν τη συζητάμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το μέτρο.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να μιλάμε για επίταξη» σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, αναφέροντας ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο, θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με όλους του φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων και θα κατατεθεί στη Βουλή.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών।

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: