Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κυκλοφοριακό μπλακ - αουτ

Σοβαρά προβλήματα στις περισσότερες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας έχει προκαλέσει από νωρίς το πρωί η 24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλει και λεωφορεία. Αργότερα οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Κυκλοφοριακό χάος στις περισσότερες κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας έχει προκαλέσει από νωρίς το πρωί η 24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλει και λεωφορεία.

Τα περισσότερα προβλήαματα εντοπίζονται από το πρωί στην παραλιακή, τη Συγγρού, τον Κηφισό, τις λεωφόρους Μεσογείων και Κηφισίας καθώς και στο κέντρο της Αθήνας.

Κυκλοφοριακό μπλακ - αουτ

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και Προαστιακό Σιδηρόδρομο, μετά την αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχε αρχικά εξαγγελθεί.

Το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στις μεταφορές έχουν προγραμματίσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών ενώ αύριο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις

Κυκλοφοριακό μπλακ - αουτ

Εμμένουν στη σκληρή γραμμή των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, παρά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης οι οποίες κρίνουν τις απεργίες παράνομες.

Κίνδυνος απόλυσης

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, χαρακτήρισε για άλλη μία φορά «ακραίο» το μέτρο της επίταξης, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου σημείωναν πως, αν οι απεργοί φτάσουν στα άκρα και επιμείνουν σε παράνομες κινητοποιήσεις, θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις.

Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο ακόμα και της απόλυσης, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια με αυτό το ερώτημα.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι το απεργιακό πρόγραμμα τροποποιείται συνεχώς κυρίως εξαιτίας των προσφυγών των εταιρειών στη δικαιοσύνη. Ετσι, χθες, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά το οποίο κήρυξε παράνομη τη χθεσινοβραδινή στάση εργασίας αλλά και τη σημερινή κινητοποίηση στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανέστειλαν τη στάση εργασίας που προγραμμάτιζαν και τη μετέτρεψαν σε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα η διοίκηση να μην έχει τον απαιτούμενο χρόνο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της νέας κινητοποίησης.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι διεμήνυαν χθες ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ανεξάρτητα από την απόφαση της δικαιοσύνης: «Παίζουν με τους μισθούς μας. Ποινικοποίησαν τη ζωή μας και τώρα επιχειρούν να ποινικοποιήσουν και τη σκέψη μας. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο» είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, Νίκος Κουλουμπαρίτσης, ενώ ο πρόεδρος των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ, Κώστας Δήμας, σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: