Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Συκοφαντίες κατά την Σάρα Πείλιν το ότι υποκίνησε την επίθεση στην Αριζόνα

«Αιματοβαμμένοι λίβελοι...»

Η Σάρα Πέιλιν
Η Σάρα Πέιλιν (Φωτογραφία: Associated Press )
Ουάσινγκτον
Στην αντεπίθεση (με άλλη μία γκάφα) περνά η Σάρα Πέιλιν χαρακτηρίζοντας ανεύθυνες τις κατηγορίες εναντίον της ότι η οργισμένη ρητορική κατά των Δημοκρατικών βουλευτών έδωσε το έναυσμα για την απόπειρα δολοφονίας της Γκαμπριέλ Γκίφορντς.

Σε βίντεο που ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook η Σάρα Πέιλιν εξηγεί ότι «τις πρώτες ώρες αφότου ξετυλίχτηκε η τραγωδία, δημοσιογράφοι και ειδήμονες δεν έπρεπε να κατασκευάσουν ένα 'αιματοβαμμένο λίβελο' με σκοπό να υποκινήσουν το μίσος και τη βία που υποτίθεται ότι καταδικάζουν». «Αυτό είναι καταδικαστέο», τονίζει.

Όπως σημειώνει το BBC, η φράση που χρησιμοποίησε η Πέιλιν «blood libel», η οποία θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «συκοφαντία του αίματος», προκάλεσε την ενόχληση φιλοϊσραηλινών ομάδων πίεσης, καθώς παραπέμπει στις συκοφαντικές κατηγορίες κατά των εβραίων το Μεσαίωνα ότι δολοφονούσαν παιδιά και χρησιμοποιούσαν το αίμα τους σε τελετές μαγείας.

Σημειώνεται ότι η Γκίφορντς είναι εβραία το θρήσκευμα.

Η Πέιλιν είχε σε ιστοσελίδα της αναρτήσει ένα χάρτη με 20 αμφίρροπες εκλογικές περιφέρειες που πρέπει να ανακτήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Αυτές οι περιφέρειες, ανάμεσά τους ήταν και αυτή όπου εκλέγεται η Γκίφορντς στην Αριζόνα, ήταν κυριολεκτικά και μεταφορικά στο στόχαστρο του κόμματος καθώς είχαν ένα στόχο ζωγραφισμένο πάνω τους. Ο χάρτης αποσύρθηκε αμέσως μετά την επίθεση το Σάββατο.

Η πρωτοφανής για τα αμερικανικά δεδομένα επίθεση έφερε ακριβώς στο προσκήνιο τους πολύ υψηλούς τόνους με τους οποίους διεξάγεται η δημόσια συζήτηση στις ΗΠΑ

Σε ό,τι αφορά την βουλευτή Γκίφορντς, οι γιατροί επισημαίνουν ότι, αν και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, αναρρώνει με αργούς ρυθμούς. Αναπνέει χωρίς τη βοήθεια μηχανημάτων και κινείται

Εντωμεταξύ, από την έρευνα των Αρχών προκύπτουν όλο και περισσότερα στοιχεία ότι ο δράστης της επίθεσης σχεδίαζε από καιρό την επίθεση. Ο Τζάρεντ Λόφνερ, που έχει προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη, βαρύνεται με έξι ανθρωποκτονίες και απόπειρα δολοφονίας αξιωματούχου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: