Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Βουλή: Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τη μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων...Στη μείωση των ναύλων πάνω από 10% θα συντελέσει η ρύθμιση για την κατάργηση τελών και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων, στα εισιτήρια των επιβατών και των οχημάτων, που ... χρησιμοποιούν πλοία της Ακτοπλοΐας.

Η διάταξη του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων ψηφίστηκε την Τετάρτη από την εθνική αντιπροσωπεία/

Υποστηρίζοντας την ρύθμιση - η οποία κατατέθηκε και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών, έργων και υπηρεσιών - ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης έκανε λόγο επίσης για ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος όλων των ακτοπλοϊκών ενώσεων και των λοιπών φορέων της Ναυτιλίας. Η ΝΔ ψήφισε υπέρ, όπως και ο ΛΑΟΣ.

Ωστόσο ο αρμόδιος Τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τον φόβο ότι η «συμφωνία κυρίων», μεταξύ του υπουργείου και των Ακτοπλόων για μείωση των εισιτηρίων δεν θα εφαρμοστεί.

Διερωτήθηκε ακόμη από πού θα εξασφαλιστούν για το ΝΑΤ οι πόροι που του αφαιρούνται, λόγω της διάταξης αυτής.

Τα κόμματα της Αριστεράς καταψήφισαν, με τη Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) να τονίζει πως δημιουργείται «μια μεγάλη τρύπα» στο ΝΑΤ και το Θ. Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) να επισημαίνει ότι δεν γίνεται μείωση των εισιτηρίων και να μιλά για πρόχειρη τροπολογία.

Απαντώντας ο κ. Διαμαντίδης στις επισημάνσεις σχετικά με μη μείωση εισιτηρίων, είπε πως πρόσφατα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας δήλωσε ότι από την στιγμή που θα γίνει νόμος του κράτους η ρύθμιση, θα μειώσει, κατά ισόποσο ποσοστό, και τα εισιτήρια. Ανέφερε επιπροσθέτως ότι υπήρξε πρόβλημα με μία άλλη εταιρεία, η οποία ενώ είχε δηλώσει ότι θα κάνει το ίδιο, εκ των υστέρων, για άλλους λόγους δεν το έκανε, αλλά - όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός - «ευτυχώς εξομαλύνεται η κατάσταση».
skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: