Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ σε Χαλκοκονδύλη και Σύνταγμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Και πορεία στο Σύνταγμα

Οι εργαζόμενοι ανήρτησαν τεράστιο πανό στο κτίριο
Οι εργαζόμενοι ανήρτησαν τεράστιο πανό στο κτίριο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Κλειστή είναι από τις 6 το απόγευμα η οδός Χαλκοκονδύλη, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΔΕΗ, λόγω της συγκέντρωσης της ΓΕΝΟΠ με αίτημα να μην ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

Παρόντες στη συγκέντρωση σε εκδήλωση συμπαράστασης είναι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΤΕ και του σωματείου των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Για βάρβαρη επίθεση στα εισοδήματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων έκανε λόγο στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος.

Ο κ. Φωτόπουλος αναγνώρισε ότι πότε στο παρελθόν η χώρα δεν βρέθηκε σε παρόμοια τραγική κατάσταση και ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα.

«Όχι όμως αυτά τα μέτρα. Η κρίση έχει υπευθύνους και ονοματεπώνυμο» είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

Χαρακτήρισε, ακόμη, τα οικονομικά μέτρα εκτός από άδικα και αναποτελεσματικά και κατηγόρησε στελέχη της κυβέρνησης για αθέτηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επανέλαβε ότι άλλο είναι η απελευθέρωση της αγοράς και ο ανταγωνισμός και άλλο να μην έχει ρόλο το κράτος στην αγορά ενέργειας.

Όπως επίσης, ότι η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

Ο κ.Φωτόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του 17% των μετοχών της ΔΕΗ είναι 400 εκατ. ευρώ ενώ η επένδυση για την κατασκευή μίας καινούργιας λιγνιτικής μονάδας ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Η ΓΕΝΟΠ πραγματοποιεί τώρα πορεία προς το υπουργείο οικονομικών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: