Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Βενιζέλος κατά ΣΔΟΕ: Είστε ανίκανοι να ερευνήσετε δύσκολα θέματα

newpost.gr

Βενιζέλος κατά ΣΔΟΕ: Είστε ανίκανοι να ερευνήσετε δύσκολα θέματα
Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΔΟΕ εξαπέλυσε την Τετάρτη (25/5) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, υποστηρίζοντας πως η Υπηρεσία είναι ανίκανη να φέρει εις πέρας δύσκολα θέματα.


«Η ικανότητα του ΣΔΟΕ κρίνεται από την έρευνα που κάνει σε δύσκολα θέματα και όχι με το να κλείνει ένα νυχτερινό κέντρο για μια παράβαση. Και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα υποβρύχια είναι ένα πόρισμα που δεν έχει κατανοήσει τίποτα και δεν μπορεί να συνεισφέρει σε τίποτα στο έργο της Προανακριτικής. Λυπάμαι», είπε ο υπουργός.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ΣΔΟΕ δε ζήτησε ποτέ την αρωγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να δικπεραιώσει την έρευνα για τα υποβρύχια, εξαγγέλοντας δική του έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι θα ζητήσει από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ διαβεβαίωσε πως ο υπουργός Οικονομικών θα ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο που λειτουργεί ο ΣΔΟΕ.

ΣΔΟΕ: Δικαιολογούνται τα έσοδα του Τσοχατζόπουλου

Την ίδια στιγμή, ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ, Νίκος Μαϊτός, κατέθεσε την Τετάρτη (25/5) ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, για τον έλεγχο των εσόδων του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Μαϊτός φέρεται να είπε ότι από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων δικαιολογούνται τα έσοδα του πρώην υπουργού, με τις αγορές ακινήτων, η τιμή των οποίων στα συμβόλαια είναι βάσει των αντικειμενικών αξιών.

Ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να καταθέσει την Τρίτη (31/5), την ίδια ημέρα μαζί με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ και τον επιχειρηματία Μιχάλη Φιλιππίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: