Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Γ. Κασιμάτης: “Η νέα φοροεπιδρομή θα έχει πρωτόγνωρες συνέπειες”


Όλα τα φορολογικά μέτρα πού σχεδιάζονται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποτελούν μία ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια, η οποία δυστυχώς επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, όμως, με ένα ακόμα πιο εμπλουτισμένο σενάριο αύξησης των έμμεσων και άμεσων φόρων. Η αύξηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, η αύξηση του χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α. που περιλαμβάνει, τα τρόφιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που θα επιφέρουν, θα συντελέσουν και στην αύξηση τού πληθωρισμού'' δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Κασιμάτης.
''Η κοινωνική έκρηξη είναι προ των θυρών εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας", υποστήριξε και χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, καθώς, όπως είπε, "τα δεινά που θα επιφέρει στον ελληνικό λαό η εφαρμογή τού νέου πακέτου μέτρων θα είναι ανυπολόγιστα".
Ο κ. Κασιμάτης εκτιμά ότι οι αντοχές των νοικοκυριών έχουν εξαντληθεί προ πολλού και μισθωτοί, συνταξιούχοι, αλλά και η μικρομεσαία επιχείρηση δεν αντέχουν άλλες θυσίες και προσθέτει ότι
''Η νέα φοροεπιδρομή θα έχει πρωτόγνωρες συνέπειες. Θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την ύφεση και θα απομακρύνει οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης. Θα οδηγήσει, πολύ φοβάμαι, σε μία κοινωνική έκρηξη με συνέπειες πού αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εκτιμηθούν".
newscode.

Δεν υπάρχουν σχόλια: