Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Για το Παρίσι και τη διάσκεψη του ΟΟΣΑ αναχωρεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Συνοδεύει τον πρωθυπουργό

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
AθήναΓια το Παρίσι αναχωρεί ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου στην ετήσια υπουργική διάσκεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που εφέτος έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει προγραμματισμένες συναντήσεις, ωστόσο δεν αποκλείεται να αναφερθεί στα ελληνικά ζητήματα στο περιθώριο της Συνόδου.

Οι συζητήσεις φέτος θα επικεντρωθούν στην αναζήτηση ενός «Νέου μοντέλου για την ανάπτυξη», στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενίσχυση της καινοτομίας και της εργασίας.

Στις επετειακές εκδηλώσεις θα μιλήσουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, του Βελγίου Υ. Λέτερμ, της Ουγγαρίας Β. Όρμπαν, ο Καγκελάριος της Αυστρίας Β. Φάιμαν και ο Πρόεδρος της Χιλής Σ. Πινιέρα, ενώ θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα επιστρέψει στην Αθήνα αργά σήμερα το βράδυ, καθώς αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχει διαρκείς επαφές με τους επικεφαλής της τρόικας για την σύνταξη του «νέου» Μνημονίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: