Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σε καλό κλίμα η μαραθώνια συνάντηση της ΝΔ με την τρόικα

Συζητούσαν 2,5 ώρες

Το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τρόικας
Το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τρόικας (Φωτογραφία: Eurokinissi )
ΑθήναΗ τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και η ανάλυση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Σταύρο Δήμα, με την τρόικα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και διήρκεσε 2,5 ώρες, προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας εξέτασαν με τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.κ. Χρ. Σταϊκούρα, Ν. Μηταράκη, Γ. Μουρμούρα και Χρ. Λαζαρίδη όλες τις πτυχές του «Ζάππειο ΙΙ» και τη δυνατότητα υιοθέτησης κάποιων εξ αυτών στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν αναλυτικές λεπτομέρειες για τις προτάσεις της ΝΔ για τα αυθαίρετα, τις αποκρατικοποιήσεις, τους τρόπους μείωσης δαπανών. καθώς και για το θεσμό της «εργασιακής εφεδρείας».

«Οι προτάσεις μας ήταν πλήρως κοστολογημένες» λένε στελέχη της ΝΔ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εκπρόσωποι της τρόικας άκουγαν και σημείωναν χωρίς να διατυπώνουν ενστάσεις».

Τα ίδια στελέχη έκριναν ως «πολύ θετικό γεγονός» τη συνάντηση με την τρόικα, ενώ μίλησαν για «προφανή διάθεση από την τρόικα» να εντοπιστούν σημεία σύγκλισης μεταξύ κυβερνητικού προγράμματος και εξαγγελιών της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν απηύθυνε νέες συστάσεις για ευρεία πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: