Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κάτι ξέρει για τις εκλογές ο Σαμαράς...

newpost.gr

Κάτι ξέρει για τις εκλογές ο Σαμαράς...
Προβληματισμό προκαλεί σε πλειάδα στελεχών της ΝΔ η στάση του Προέδρου του κόμματος το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά στο ορατό ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, οι περισσότεροι «γαλάζιοι» βουλευτές εκτιμούν ότι κάθε μέρα που περνάει είναι ακόμη ένα χαμένο 24ωρο για τον προεκλογικό αγώνα που θα κληθούν να δώσουν, πιθανολογώντας ότι τα περιθώρια του Γ. Παπανδρέου στενεύουν επικίνδυνα.



Στην κατεύθυνση αυτή εντοπίζεται και ο προβληματισμός τους από τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο δεν διαπιστώνουν κινήσεις ενεργοποίησης του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να είναι κατά το μέγιστο δυνατόν έτοιμος για την εκλογική μάχη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Πρόεδρος έχει δεχθεί εισηγήσεις τόσο από στελέχη του περιβάλλοντός του όσο και από «παλιές κομματικές καραβάνες» να προχωρήσει σε απαραίτητες εσωκομματικές αλλαγές ώστε, εφ’ όσον προκηρυχθούν εκλογές, να μπορεί ο μηχανισμός να ανταποκριθεί στο οργανωτικό σκέλος.

Οι επισημάνσεις στο σύνολό τους εντοπίζονται στο γεγονός ότι όλα τα στελέχη που επανδρώνουν εκείνες τις δομές του κομματικού μηχανισμού που, κατά τεκμήριο «τραβάνε το κουπί» των εκλογών, είναι ή αναμένεται να είναι υποψήφια σε κάποια εκλογική περιφέρεια. «Πρακτικά» σχηματοποιεί τα δεδομένα έμπειρο κομματικό στέλεχος «αυτό σημαίνει ότι όλη την προεκλογική περίοδο το κόμμα θα είναι άδειο, αφού όλοι θα κυνηγούν την ψήφο». Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν έχουν ευρεία εμπειρία εκλογών, γεγονός που καθιστά ακόμη δυσκολότερο το έργο τους.

Υπό το πρίσμα αυτό, στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι «ο Σαμαράς κάτι ξέρει για τις εκλογές και ίσως γι’ αυτό δε βιάζεται», εκτιμώντας ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει την πολιτική εμπειρία να αντιληφθεί την αναγκαιότητα στελέχωσης των μηχανισμών με ανθρώπους οι οποίοι «θα τρέξουν» το σύστημα όταν φτάσει η ώρα. Προφανώς οι κομματικές οργανωτικές δομές του ΠΑΣΟΚ, κατ’ αντιστοιχίαν δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από της ΝΔ. Αυτό όμως, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι «παροικούντες την Συγγρού» δεν αποτελεί άλλοθι ανετοιμότητας για την ΝΔ.

Οι περισσότερο αισιόδοξοι φτάνουν μέχρι το σκεπτικό ότι η προεκλογική αντίληψη της ΝΔ θα κινηθεί περισσότερο στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης κοινωνικού ρεύματος, αφήνοντας πολύ μικρότερο περιθώριο δραστηριότητας στον κομματικό μηχανισμό. Λογική η οποία εξυπηρετείται και από το στόχο που έχει τεθεί από το «Ζάππειο ΙΙ» με τους επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά να επιμένουν ότι το επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους εντοπίζεται στην κοινωνική μάζα που, δημοσκοπικά, δηλώνει αναποφάσιστη ή ατοποθέτητη. Και αυτοί όμως αναγνωρίζουν ότι είναι απαραίτητη η –έστω και κατ’ ελάχιστον- ενεργοποίηση των εκλογικών δομών του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: