Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Εξεταστική προτείνει το ΠΑΣΟΚ για το χρέος από το 2000


http://newpost.gr
Εξεταστική προτείνει το ΠΑΣΟΚ για το χρέος από το 2000
Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία αποφάσισε να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα tovima.gr η πρόταση θα φέρει τον τίτλο «διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών για την υπόθεση τροποποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων και της υπόθεσης της δημοσιονομικής κρίσης».

Θα ζητείται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να διερευνηθεί πλήρως αν υπάρχουν ευθύνες στην υποβολή τροποποιημένων στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή , που οδήγησαν στην παρούσα δημοσιονομική κρίση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima.gr στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ ζητείται να διερευνηθεί η περίοδος από το έτος 2000 με σκοπό να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια για το έλλειμμα, που δημιουργήθηκε, αλλά και για το Δημόσιο χρέος.

Παράλληλα, αναφορά υπάρχει στην απογραφή του 2004, αλλά και στην εκτόξευση του ελλείμματος την περίοδο 2007-2009.
Επίσης αναφέρεται ότι όπως προκύπτει από τη διαχρονική εξέλιξη του δημοσίου χρέους αυτή την περίοδο υπήρξε ραγδαία αύξηση του χρέους, τόσο σε απόλυτους αριθμούς, όσο και σε ποσοστό του ΑΕΠ ως αποτέλεσμα κυρίως της διεύρυνσης των πρωτογενών δαπανών, αλλά και του ελλείμματος.

Τονίζεται επίσης ότι σχετικά με τα στοιχεία που είχαν σταλεί από τις ελληνικές αρχές στη Eurostat στις 22/10/2009, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για την πιστότητα και ποιότητα των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: