Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«Ψαλίδισμα» και στους μισθούς δικαστικών, στρατιωτικών, γιατρών και Σωμάτων Ασφαλείας

http://newpost.gr

«Ψαλίδισμα» και στους μισθούς δικαστικών, στρατιωτικών, γιατρών και Σωμάτων Ασφαλείας
Δραστικές περικοπές, που φτάνουν στο 15%, δρομολογούνται για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου. Αφορούν κυρίως τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο στόχαστρο των περικοπών του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο μπαίνουν και τα 15 ειδικά μισθολόγια που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς, προκειμένου να εξοικονομηθούν 2 δισ. ευρώ το 2012.

Το μέτρο αφορά σε περίπου 285.000 άτομα και έρχεται άμεσα, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στο Δεκέμβριο και να ισχύσει από 01/01/2012.

Σύμφωνα με το Έθνος, τα ειδικά επιδόματα που προβλέπονται στα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να μειωθούν ως και 20% (χρονοεπίδομα για παράδειγμα). Το επίδομα αυτό που αντιστοιχεί στο 4% του βασικού και προστίθεται στο μισθό ανά δύο χρόνια θα μειώσει δραματικά τις αποδοχές, ειδικά των ανθρώπων που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν μισθούς που ξεκινούν από τα 899 ευρώ.

Το σχέδιο, όπως και στην περίπτωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, προβλέπει ενσωμάτωση κάποιων επιδομάτων στον βασικό μισθό ώστε όσοι αμοίβονται με τον ακτώτατο μισθό να μην επιβαρυνθούν τόσο πολύ.

Tην ίδια ώρα, εξετάζεται να μείνουν εκτός ενιαίου μισθολογίου οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ωστόσο και εδώ προβλέπονται μειώσεις που θα φτάσουν κατά μέσο όρο το 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: