Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ανασκευάζει ο Δημ.Κουσελάς τα περί λίστας 3.800 φοροφυγάδων

Στροφή 180 μοιρών

«Δεν δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου» υποστήριξε ο Δημ.Κουσελάς
«Δεν δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου» υποστήριξε ο Δημ.Κουσελάς (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στροφή 180 μοιρών για το θέμα των φοροφυγάδων έκανε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς αφού, σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής, αρνήθηκε ότι έχει στα χέρια του λίστα με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου.

«Δεν δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου και πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου» είπε την Δευτέρα ο πρώην υφυπουργός.

Τη «διορθωτική» δήλωση του κ. Κουσελά προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος ζήτησε από την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Βάσω Παπανδρέου να κληθούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή για να δώσουν εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μία εβδομάδα ο κ. Κουσελάς φέρεται να είχε πει ότι είχε παραδώσει λίστα φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί, ενώ είχε συνδέσει την ενέργεια αυτή με την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, κατά την συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Κουσελά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αντέδρασε στην ερώτηση Κουσελά για το ποια μέτρα έχουν ληφθεί για μεγαλο-οφειλέτες, ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Κουσελάς φέρεται να απάντησε πως είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες.

Στους δημοσιογράφους, λίγο αργότερα, ο πρώην υφυπουργός φέρεται να διευκρίνισε ότι η επίμαχη λίστα αφορά 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.

Τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν προκάλεσαν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, με εντολή να εξεταστεί το θέμα και να εντοπιστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: