Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται στην Αθήνα

Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, βεβαίως, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει…


http://img.protothema.gr/E2684FCC23EEC6644562D8DF5B22BB55.jpg

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Τζο Μπάιντεν και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Η επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ γίνεται τρεις μήνες περίπου μετά την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών κας Χίλαρι Κλίντον, γεγονός που επιβεβαιώνει τη στενή σχέση που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες.

Το ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους από πλευράς Αμερικής είναι δεδομένο και η επίσκεψη γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο αποφάσεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Βάσει όσων έχουν μεταδώσει κατά καιρούς τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα έχει πιέσει αρκετές φορές την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Άνγκελα Μέρκελ να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη.

Νωρίτερα, δε, την Δευτέρα, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Η ελληνική πλευρά με την επίσκεψη Μπάιντεν προσδοκά να περάσει ένα μήνυμα σταθερότητας στις αγορές, αφού θα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα δώσει με αυτόν τον τρόπο μία ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στον ρόλο που μπορεί – παρά τα μεγάλα προβλήματα – να διαδραματίσει στην περιοχή της Μεσογείου, στα Βαλκάνια και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βεβαίως, μέχρι την 5η Δεκεμβρίου υπάρχει πολύς χρόνος, ο οποίος θα είναι καθοριστικός για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη…

Ο κ. Μπάιντεν διατηρεί στενές επαφές με τους ομογενείς της Αμερικής και την υποψηφιότητά του ως αντιπροέδρου την είχαν υποδεχτεί με ενθουσιασμό. Έχει εκφραστεί πολλές φορές υπέρ του τερματισμού της κατοχής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και δεδομένου του ενδιαφέροντος της Αμερικής για τη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ οι εξελίξεις στο Κυπριακό αναμένεται να είναι ψηλά στην ατζέντα της επίσκεψής του στη χώρα μας.
www.twitter.com/AndreasBelegris

Δεν υπάρχουν σχόλια: