Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Στις 20 Οκτωβρίου η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα

Στην τελική ευθεία

H τρόικα αρχίζει να συντάσσει την έκθεσή της, η οποία θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Eurogroup και στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, όπου και θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την εκταμίευση
H τρόικα αρχίζει να συντάσσει την έκθεσή της, η οποία θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Eurogroup και στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, όπου και θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την εκταμίευση (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η έκθεση της τρόικας για την τελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, τρεις ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η αναφορά της τρόικας ίσως ανακοινωθεί πριν από τις 23 Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών της με την κυβέρνηση τη Δευτέρα, η τρόικα αρχίζει να συντάσσει την έκθεσή της, η οποία θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Eurogroup και στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, όπου και θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την εκταμίευση.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η κυβέρνηση, από την πλευρά της, πρέπει να «κλείσει» (μέσω υπερψήφισης στη Βουλή) όλα τα «ανοικτά μέτωπα», όπως η εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο, οι εργασιακές σχέσεις, τα κλειστά επαγγέλματα και το φορολογικό.

Εάν δεν αλλάξουν οι όροι της 21ης Ιουλίου για το νέο δάνειο, η Ελλάδα θα επιτύχει τη διασφάλιση της ρευστότητάς της για την επόμενη δεκαετία, σημείωσε, καθώς οι ανάγκες της χώρας ανέρχονται σε 80-90 δισ. ευρώ, ενώ το ύψος του πακέτου στήριξης είναι της τάξης των 109 δισ. ευρώ.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: