Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση τρόικας για κατάργηση των συντάξεων στους κάτω των 60 ετών!


http://newpost.gr
Πρόταση τρόικας για κατάργηση των συντάξεων στους κάτω των 60 ετών!
Νέο «μαχαίρι» ετοιμάζει η Τρόικα για τους συνταξιούχους ρίχνοτας στο τραπέζι των συζητήσεων την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κουτρουμάνη το εφιαλτικό σενάριο για διακοπή των συντάξεων στους δικαιούχους κάτω των 60 ετών.

Αν και το «μαχαίρι» έφτασε στο κόκκαλο όσον αφορά στις περικοπές των συντάξεων (είτε άμεσες με μειώσεις είτε έμμεσες με έκτακτες εισφορές) η τρόικα φαίνεται να «βλέπει» ότι οι πρέπει όχι να περικοπούν αλλά να διακοπούν οριεμένες συντάξεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα πρότεινε στον υφυπουργό το ενδεχόμενο της παντελούς διακοπής των συντάξεων σε όσους θα θελήσουν να βγούν στην σύνταξη πριν την συμπλήρωση των 60 χρόνων της ηλικίας τους. Φυσικά, οι τροικανοί «βλέπουν» τη διακοπή των συντάξεων να εφαρμόζεται μόνον σε περίπτωση που τα 31 σκληρά μέτρα του 2013-2014 που συμφώνησε την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με στόχο τα έσοδα της τάξης των 6 δισ., δεν ευδοκιμήσουν τελικά και οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας δεν αυξηθούν.

Ωστόσο, το ζήτημα που προκύπτει αφορά στους συνταξιούχους κάτω των 60 που έχουν βγεί ήδη σε σύνταξη και κινδυνέυουν με αυτό το μέτρο να βρεθούν εν μία νυκτί κυριολεκτικά στον αέρα. Αν και η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την «αναβολή» των πρόωρων συντάξεων, δηλαδή των δικαιούχων που βγήκαν στη σύνταξη μέχρι τα 55 έτη, αυτή τη φορά το επιτελείο της τρόικας ξεκαθάρισε ότι θα διακοπεί τελείως και αμετεκλήτως η παροχή σύνταξης στους κάτω των 60 ετών εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προηγούμενη συνάντηση του κ. Κουτρουμάνη με τους τροικανούς έφερε επισήμως δυσάρεστα νέα για τους εργαζόμενους με τον κ. υπουργό να επιχειρεί να προβάλλει αντιστάσεις δηλώνοντας ότι η μείωση του κατώτατου μισθού και το “σπάσιμο” της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί έτσι απλά ή μόνο και μόνο γιατί το απαιτεί η τρόικα. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το τι ειπώθηκε από την ελληνική πλευρά για την κατάργηση των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: