Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Συλλήψεις συνδικαλιστών στη Χαλκιδική

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη

Το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική
Το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
Νέα τροπή πήρε η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» μετά τη σύλληψη το βράδυ της Τρίτης με την αυτόφωρη διαδικασία του προέδρου του εργατικού κέντρου Χαλκιδικής και δύο μελών του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΚΕΛΥΦΟΣ Ν. Μαρμαρά ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση με τη διοίκηση της επιχείρησης.

Οι τρεις συνδικαλιστές αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Οι εργαζόμενοι του Πόρτο Καρράς, πραγματοποιούν από την περασμένη Παρασκευή κυλιόμενες 48ωρες απεργίες διεκδικώντας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τριών μηνών, (Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου - Νοεμβρίου) το επίδομα αδείας καθώς και να δοθούν οι αποζημιώσεις σε 350 περίπου εποχικούς εργαζόμενους.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, καταγγέλλει τις συλλήψεις και τις μεθόδους που ακολουθεί η επιχείρηση και τονίζει, ότι «ο αγώνας των εργαζομένων για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την καταβολή των δεδουλευμένων τους είναι η μόνη απάντηση σε τέτοιου είδους πρακτικές».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: