Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αποχωρεί η Βουλγαρία από τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη...



Κατόπιν πρότασης του υπουργού Οικονομικών, η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την αποχώρηση της Βουλγαρίας από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ανήγγειλε σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών και...

αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ.

«Η Βουλγαρία προτείνει η τριμερής διακυβερνητική συμφωνία να ακυρωθεί κατόπιν αμοιβαίας συναίνεσης. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κοινή σύμφωνη γνώμη γι' αυτό, η βουλγαρική πλευρά θα αποχωρήσει μονόπλευρα ύστερα από τη λήξη της 12μηνής προθεσμίας.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, το έργο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό τους όρους της συμφωνίας που συνήφθη το 2007 στην Αθήνα, παρουσία των τότε πρωθυπουργών της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή και της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ όπως και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. «Δεν υπάρχει τρόπος να επιβληθούν κυρώσεις στη Βουλγαρία», συμπλήρωσε ο κ. Ντιάνκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία θα καλύψει τις οφειλές της στη διεθνή κατασκευάστρια εταιρεία για τα τρία τελευταία χρόνια με έκδοση ομολόγων αξίας 6,4 εκατ. ευρώ, όπως γράφει η ηλεκτρονική έκδοση «Investor.bg».

Σύμφωνα με την οικονομική ηλεκτρονική έκδοση, ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Τράιτσο Τράικοφ δήλωσε από την πλευρά του ότι η Βουλγαρία θα αποχωρήσει από το σχέδιο επειδή οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: