Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γιώργος θεωρεί εαυτόν εγγυητή της ενότητας









Ο Γιώργος θεωρεί εαυτόν εγγυητή της ενότητας
Την ώρα που στο εσωκομματικό του ΠΑΣΟΚ ο διάλογος μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος για αλλαγή ηγεσίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνομιλίες που είχε ο κ. Παπανδρέου με δημοσιογράφους το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ανέφερε ότι προτεραιότητα για εκείνον είναι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ δίνοντας την εντύπωση ότι ένα από τα επιχειρήματα που θα έχει για να παραμείνει στην ηγεσία θα είναι η ανάγκη για μία κοινή κομματική γραμμή.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παπανδρέου ταξιδεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου θα συμμετάσχει σε Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή και αναμένεται να επιστρέψει στην χώρα το Σαββατοκύριακό. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να μιλήσει ανοικτά για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ αλλά ουδείς γνωρίζει εάν θα ανοίξει άμεσα τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί πιστεύουν ότι θα αναγκαστεί να το κάνει, εκτιμώντας παράλληλα πως αυτό θα επέφερε στον ίδιο μία βέβαιη ήττα.
Ταυτοχρόνως, όμως, δεν βάζουν και στοίχημα ότι τελικά θα «παραιτηθεί» τόσο εύκολα...

Xαρακτηριστική, άλλωστε, της πρόθεσής του να παρατείνει την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος είναι και η χθεσινή δήλωσή του από το βήμα της Βουλής, όπου ζήτησε έμμεσα την παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου για όσο χρειαστεί.

«Ας δώσουμε χρόνο στην κυβέρνηση για τις θετικές θεσμικές αλλαγές που μπορεί να δημιουργηθούν πολύ καλύτερα με την συνεργασία», υπογράμμισε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνεχής έκκληση για εκλογές έχει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: