Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Νέα προθεσμία έλαβαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Proton Bank

Κλήθηκαν 31 πρόσωπα

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Νέα προθεσμία για τις 16 Δεκεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν από τον εισαγγελέα Γ. Δραγάτση ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι υπόλοιποι κληθέντες ως ύποπτοι για την υπόθεση επισφαλών δανείων που είχε χορηγήσει η Proton Bank.

Ο εισαγγελέας είχε καλέσει για σήμερα συνολικά 31 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τα δάνεια που ενέκρινε και εκταμίευσε η τράπεζα το 2010, συνολικού ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, πολλά εκ των οποίων κατέληξαν σε πρόσωπα και εταιρίες συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Στους κληθέντες από τον εισαγγελέα είναι, πλην του επιχειρηματία, έξι μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του ΔΣ της Proton Bank, αλλά και επιχειρηματίες και ιδιώτες οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην διαδρομή ή στην «κατάληξη» των επίμαχων δανείων.

Ένας μόνο από τους κληθέντες παρέδωσε υπόμνημα με τις εξηγήσεις του στον εισαγγελικό λειτουργό, ενώ οι υπόλοιποι τριάντα ζήτησαν και έλαβαν και πάλι προθεσμία.

Ο κ. Δραγάτσης ερευνά την υπόθεση με στόχο να εξακριβώσει αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Να σημειωθεί ότι σε εκκρεμότητα παραμένει η αρχειοθέτηση της υπόθεσης των 51 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν εκταμιευτεί από την Proton Bank προς εταιρείες του επιχειρηματία, ποσό που πριν από λίγο καιρό επιστράφηκε από τον κ. Λαυρεντιάδη στα ταμεία της τράπεζας.

Η διαδικασία όμως έχει «παγώσει», αφού ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης δεν έχει υπογράψει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, καθώς φέρεται να διαφωνεί με το περιεχόμενο της δήλωσης ικανοποίησης της τράπεζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: