Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Την προτεραιότητα της ανάκαμψης επανέλαβε στο ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη ύφεση»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
«Συμφωνούμε πλήρως με τους στόχους του Προγράμματος, με τα βασικά εργαλεία του και με το χρονοδιάγραμμα. Αλλά χρειαζόμαστε οπωσδήποτε να βάλουμε σε απόλυτη προτεραιότητα την ανάκαμψη» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας την Τετάρτη στην Ολομέλεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται στη Μασσαλία.

Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε σύντομα στις πρόσφατες εξελίξεις δημιουργίας της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου και στο στόχο αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς, της πολιτικής ομαλότητας στο εσωτερικό, καθώς και στην πρόσφατη ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2012.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς μετέφερε στους συνέδρους την άποψή του ότι «όταν προσπαθείς να επιβάλεις δημοσιονομική σταθεροποίηση σε μια χώρα που ήδη βρίσκεται σε ύφεση, σε βάρος όλων των υπολοίπων, τότε είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα επιτύχεις μερικούς από τους κύριους στόχους σου. Και η ύφεση θα γίνει βαθύτερη».

«Δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε επανεκκίνηση της οικονομίας προκειμένου να επιτύχουμε άμεσα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως απαιτεί ο προϋπολογισμός που μόλις ψηφίσαμε» πρόσθεσε.

«Χρειάζεται να βγούμε από την ύφεση, προκειμένου να ισοσκελίσουμε το συνολικό προϋπολογισμό όσο γίνεται πιο γρήγορα και να αντιστρέψουμε τη δυναμική του Χρέους» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε επίσης τις θέσεις του για τον «Κοινωνικό Φιλελευθερισμό» και την «Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς», λέγοντας ότι «αυτό μας διαχωρίζει από τους Σοσιαλιστές αφενός και από τους νέο-Φιλελεύθερους αφετέρου».

«Αντίθετα με τους Σοσιαλιστές εμείς πιστεύουμε στο δυναμισμό της αγοράς. Αλλά και αντίθετα με τους νέο-Φιλελεύθερους, πιστεύουμε ότι οι αγορές πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες και να υπόκεινται σε ρυθμίσεις» και όρισε τους κανόνες αυτούς ως εξής: δημοσιονομική πειθαρχία, προσαρμοστικότητα, ευελιξία, ρευστότητα. «Πρέπει να πηγαίνουν μαζί. Ποτέ η μία σε βάρος των υπολοίπων» τόνισε.

Το συνέδριο του ΕΛΚ φιλοξενείται από το κυβερνών κόμμα UMP και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και σε αυτό θα συμμετάσχουν συνολικά 17 πρωθυπουργοί, πρόεδροι κομμάτων, οι ευρωβουλευτές της ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ και περίπου 1.000 σύνεδροι. Μεταξύ άλλων, παρόντες είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: