Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: «Επιτακτική ανάγκη να μείνουμε στο ευρώ»

«Κρίσιμοι οι επόμενοι τρεις μήνες για τη χώρα για την χώρα»


http://img.protothema.gr/8EEBE0AA21A791543915B37F213F61A7.jpg

Μετά τις δηλώσεις της κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου περί κινδύνου εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα εκτός του ευρώ.

Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης, σε ηχογραφημένο μήνυμά του από τη Νέα Υόρκη, είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κύριος Βενιζέλος χαρακτήρισε κρίσιμους για την χώρα του τρεις επόμενους μήνες, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει με κάθε τρόπο να παραμείνει στο ευρώ.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η Ελλάδα να διατηρήσει τη θέση της στην Ευρωζώνη» είπε ο κύριος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η χώρα είναι ήδη σε καλό δρόμο, επικαλούμενος τον προϋπολογισμό λιτότητας που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

«Είμαι σίγουρος ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει τη κρίση», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: