Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο εκβιασμός κατά του Παπανδρέου συνεχίζεται! ...


logoplokies.blogspot.com
Έχουν διατυπωθεί, κατ΄ επανάληψη οι καταγγελίες για το ρόλο μιας σειράς υπουργών και συνακόλουθα κάποιων βουλευτών της επιρροής τους, στα γεγονότα που προηγήθηκαν της συγκρότησης της κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας. ΄Αλλωστε, αρκετοί απ΄ αυτούς είχαν μονίμως τηλεοπτικό στασίδι – κυρίως στο Mega – καθ΄ όλη τη διάρκεια των...

διεργασιών τις σχετικές με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και εκτόξευαν τις απαιτήσεις τους και τις απειλές τους,

Το ό,τι οι «κινητικότατοι» αυτοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, εξέφραζαν τις απόψεις και τα κελεύσματα των γνωστών διαπλεκόμενων «κύκλων» των οικονομικών παραγόντων είχε γίνει αντιληπτό απ΄ όλους κι ο κάθε έλληνας κατάλαβε, πως ο στόχος τους ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, που έπρεπε, πάση θυσία, να καρατομηθεί !

Ο Γ. Παπανδρέου συγκρότησε την κυβέρνηση Παπαδήμου και γύρισε στο Κίνημα για ν΄ ασχοληθεί με την ανασυγκρότησή του και την προετοιμασία του, αφ΄ ενός, για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου και οργάνων, καθότι, με βάση το Καταστατικό η θητεία των υπαρχόντων λήγει και αφ΄ ετέρου για την εκλογική αναμέτρηση, όποτε αυτή κι αν γίνει.

Δυστυχώς και σ΄ αυτή την περίπτωση οι ίδιοι, καθοδηγούμενοι,
«δελφίνοι» και οι υποτακτικοί τους, συνεχίζουν να εκβιάζουν και ν΄ απειλούν τον Παπανδρέου, επισείοντας τη διάσπαση του Κινήματος και απαιτώντας τη μη υποβολή νέας υποψηφιότητάς του για την Προεδρία.

Η γνωστή άθλια τακτική της διαπλοκής, με τις στημένες δημοσκο-πήσεις, εμφανίζουν τη βάση, (ποιας αλήθεια ; ), του ΠΑΣΟΚ, να …μη θέλει την παραμονή του Γιώργου στην αρχηγία, σιγοντάροντας, έτσι, τη διασπαστική δράση των πολιτικών εγκάθετών τους.

Είναι ξεκάθαρο, πια, πως ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός σχήματος, το οποίο θα διαπερνά τα σημερινά κόμματα, ο γνωστός «φιλελεύθερος» φορέας, ελεγχόμενος και στηριζόμενος από τη διαπλοκή, βρίσκεται στα σκαριά και τα πολιτικά ενεργούμενα είναι σε πλήρη δραστηριότητα.

Σ΄ ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, οι εντεταλμένοι των συμφερόντων δημιουργούν σκηνικό ρήξης και διάσπασης, επιδιώκοντας, όμως, να εμφανίσουν ως υπεύθυνο της εξέλιξης τον Παπανδρέου και ως, τάχα, αιτία, την πρόσδεσή του στην «καρέκλα».

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, αποκτά, όχι απλά μεγάλη, αλλά καθοριστική σημασία το τι θα κάνει ο Πρόεδρος του Κινήματος και πως θα χειριστεί την υπόθεση, που δεν αφορά, μόνο, το χώρο, αλλά και τη χώρα.

Εκείνο που έχει ξεκαθαρίσει είναι το ό,τι ο Γ. Παπανδρέου, όντας σε πλήρη γνώση των παιχνιδιών που παίζονται, δεν θα δώσει ούτε το δικαίωμα, ούτε το πρόσχημα, για τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ : αυτοί που εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία προωθούν τη διάσπαση του Κινήματος, θα μείνουν μόνοι τους, η ανεπάρκειά τους κι ο σκοτεινός ρόλος τους θ΄ αποκαλυφθεί και οι ίδιοι και μόνο, θα χρεωθούν, την πιθανή, διάλυσή του !


Δεν υπάρχουν σχόλια: