Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Συλλογικές διαδικασίες βάσης, χωρίς αναβολές, ζητεί ο Μ. Παπαϊωάννου...



Την έναρξη συλλογικών διαδικασιών βάσης στο ΠΑΣΟΚ σύντομα και χωρίς αναβολές, ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι ο εσωκομματικός διάλογος πρέπει είναι νηφάλιος και ψύχραιμος.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» σχετικά με... την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξουν καθαρές λύσεις για τη χώρα και το Κίνημα και τονίζει ότι η κύρια ευθύνη ανάληψης των σχετικών πρωτοβουλιών ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στα στελέχη που θέλουν να διεκδικήσουν ηγετικό ρόλο, υπογραμμίζει ότι «οφείλουν να μη θέτουν σε αμφισβήτηση τη διαχρονικότητα και την ιστορική αναγκαιότητα του πολιτικού μας φορέα με τις νεφελώδεις θέσεις και κινήσεις τους. Να αναζητήσουν τις θεμιτές συμμαχίες τους μέσα στο ΠΑΣΟΚ, με τις θέσεις, τις προτάσεις και τη στάση ζωής τους».

«Εχουμε χρέος όλοι μαζί να συμβάλουμε στον στόχο ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να παραμείνει κόμμα κυβερνητικής ευθύνης. Οι ευθύνες για όλα αυτά δεν είναι μόνο συλλογικές, είναι και ατομικές. Και στο τέλος θα κριθούμε όλοι μας, ιστορικά και προσωπικά», προσθέτει.

Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο κ. Παπαϊωάννου τονίζει: «Με τις δικές μας, όμως, πράξεις, έστω κι αν τις επέβαλαν οι συνθήκες για την αποφυγή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας, επιτρέψαμε το συναίσθημα στα μέλη και τους φίλους μας ότι έχουμε εγκαταλείψει τις αξίες και τις ιδέες που διαχρονικά υπηρετούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι δεν τη δέχονται απλώς εθελοτυφλούν ή υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».


Δεν υπάρχουν σχόλια: