Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Όλες οι ανατροπές στις συντάξεις από το 2018

Σύμφωνα με την εισήγηση που έχει κάνει ο κ.Λοβέρδος και ο κ.Κουτρουμάνης, για τις δομικές αλλαγές του ασφαλιστικού που θα συζητηθούν την Πέμπτη στο υπουργικό, δεν πρόκειται να θιγούν οι γυναίκες Δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, φοβούμενοι «κύμα φυγής». Ποιες είναι οι πέντε αλλαγές στις συντάξεις από το 2018.


Τα πέντε κρίσιμα σημεία:


*Ανταποδοτική σύνταξη,(διαχωρισμός σύνταξης-προνοιακού επιδόματος),
*Βασική σύνταξη (δεν προσδιορίζεται το ύψος),
*Ελαστική ηλικία συνταξιοδότησης,(παράταση εργασιακού βίου με τη θέσπιση κινήτρων)
*Πηγές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού,(δράση κατά της εισφοροδιαφυγής),
* Φορέας διαχείρισης περιουσίας Ταμείων



Πάντως, ο κ. Λοβέρδος σε κοινή ανακοίνωσή του με τον κ.Παπακωνσταντίνου, αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις, ειδικά για τις γυναίκες που έχουν θεμελιώση δικαίωμα σύνταξης.
Αναλυτικά το κείμενο της δήλωσης:
"Επειδή ορισμένοι συνεχίζουν να δημιουργούν, παρά τις δικές μας σαφείς δεσμεύσεις, σύγχυση και ανησυχία στους εργαζόμενους σε σχέση με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, επανερχόμαστε, θέλουμε να πιστεύουμε για τελευταία φορά, και διευκρινίζουμε:

Κανένα νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν προωθείται εν κρυπτώ και μάλιστα με άμεση εφαρμογή.

Κανένας εργαζόμενος δεν έχει λόγο να αποχωρήσει για συνταξιοδότηση, φοβούμενος ανατροπή των δικαιωμάτων του.

Η Κυβέρνηση, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη αναφέρει, δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας, τρόπο υπολογισμού συντάξεων), τουλάχιστον για όσους έχουν θεμελιώσει ή θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το 2013.

Ψεύδονται, λοιπόν, και δρουν προβοκατόρικα όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο και καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους", καταλήγει η κοινή δήλωση.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: